Purmersteijn haalt verwoestend uit tegen SDO: 8-1

Purmersteijn draait tot nu toe een prima seizoen in de Hoofdklasse Zondag A. De jonge ploeg speelde vaak gelijk, maar haalde zondag tegen hekkensluiter SDO eens flink uit: 8-1.

Waar het in Bussum nog 3-4 werd, bood SDO zondagmiddag in Purmerend duidelijk minder verzet. Al binnen vijf minuten kon Mylan Polman op aangeven van broer Timo de scoren openen. Daarna liep het even wat stroever bij de thuisploeg, dat met de tegengoal van Lars Raaijen en het uitvallen van Timo Polman twee dompers te verwerken kreeg. Jordy Beekhof was zijn vervanger. Daarna kreeg Purmersteijn diverse mogelijkheden, waaronder uit een penalty. De inzet van Luke Abelskamp was echter te zacht en werd gestopt door Surainy Carolus. Maar vlak voor rust stelde Purmersteijn alsnog orde op zaken met twee goals snel achter elkaar. Eerst zette Mylan Polman zijn ploeg weer op voorsprong en daarna scoorde Mak Trezner.

Zo leidde Purmersteijn bij rust met een comfortabele 3-1, die het in de tweede helft verder uit kon bouwen. Beekhof opende de score in de tweede helft, nadat Carolus de bal losliet bij een voorzet. Daarna scoorde Polman nog driemaal en tussendoor deed ook Rahim Abdul een duit in het zakje.

Purmersteijn blijft zo op een knappe vijfde plaats staan en gaat woensdag op bezoek bij De Zouaven voor een inhaalduel.