Home / Hoofdklasse A zondag / Purmersteijn kan lange tijd niet beschikken over Kevin Owusu-Asare

Purmersteijn kan lange tijd niet beschikken over Kevin Owusu-Asare

“Ik begon langzamerhand weer fit te raken en mentaal was ik weer helemaal fris en fruitig.” Kevin Owusu Asare was er helemaal klaar voor om het seizoen 2020-2021 naar zich toe te trekken. De 23-jarige Amsterdammer, die nog altijd droomt van het profvoetbal, wilde moeilijke periodes van de afgelopen 3 jaar achter zich laten, maar in plaats daarvan  komt er weer moeilijke periode bij voor Asare.

Zaterdag 15 augustus speelde Purmersteijn tegen Zwaluwen 30 HCSV een oefenwedstrijd. De voorbereiding is voor veel clubs nog in volle gang en de trainers proberen hun spelers weer zo fit mogelijk te houden, alleen lukt dat niet altijd. Kevin Owusu Asare, die onlangs van de Ajax zaterdag overkwam naar Purmersteijn om weer zichzelf weer positief te laten zien, werd 15 augustus met de brancard van het veld afgedragen. Purmersteijn wilde op juiste manier gebruiken maken van snelheid van Asare. De snelle rechtsbuiten werd diep gestuurd. De linksback van Zwaluwen kon Asare niet bijhouden en probeerde hem op alle manieren te stoppen. “Hij bleef maar aan mijn shirt trekken en uiteindelijk liet de back los, alleen viel hij daardoor wel op mijn voet. Ik wist gelijk dat het fout was. Ik hoorde mijn bot breken en zag daarna mijn voet scheef staan.” Asare ging gelijk richting het ziekenhuis en hoorde daar dat hij zijn onderbeen heeft gebroken en een scheur had in een spier, waaraan hij geopereerd moest worden

Door de andere zware momenten die Asare tijdens zijn voetbalcarrière bij Jong RKC en Ajax zaterdag al had meegemaakt, was hij snel over de teleurstelling heen gestapt. “Ik moet ervoor zorgen dat ik uit die mentale dip blijf. Maar dat is niet makkelijk, want ik lig al een paar weken alleen maar in bed. Maar ik probeer uit de dip te blijven. Dat doe door veel contact te houden met spelers, trainer en de mensen die ik liefheb.”

Voor Asare ziet het ernaar uit dat de aankomende 4 weken niet erg actief zullen zijn. Na die 4 weken wordt er gekeken hoe het eruit ziet en mag Asare hopen op nieuw gips waar hij 2 weken op moet lopen, zodat de voet rustig belast kan worden. “Het revalideren zal 3 tot 5 maanden duren.” Daarna zal Asare keihard moeten werken en alles eraan moeten doen om toch nog het seizoen naar zich toe te trekken. 

View this post on Instagram

Operatie succesvol geslaagd✊🏽

A post shared by Kevin Owusu-Asare (@kowusuasare) on

 

Tekst: Auke Kooreman
Archieffoto: Dini Spil

Send this to a friend