26-11-2017: Voetbal: Alphense Boys v Purmersteijn: Alphen aan den Rijn (L-R) Rowin Mol (Purmersteijn), Patrick Krop (Alphense Boys) Mannen, 1, Hoofdklasse A Seizoen 2017-2018

In de zondag hoofdklasse heeft Purmersteijn tegen medepromovendus Alphense Boys een 2-0 nederlaag geleden. Het was voor de ploeg van Martin van Ophuizen in zeven uitwedstrijden al weer de zesde nederlaag .

Het eerste kwartier kende Purmersteijn meer balbezit ,maar echte kansen leverde dit niet op. Uit een pass van Daniël Schermer kwam Yassin el Yaakoubi in scoringspositie maar hij zocht het doel wat te hoog. Purmersteijn had ook hierna het betere van het spel en op een diepe bal ging de uitkomende doelman Tim van de Linden in de fout en was het El Yaakoubi die de hoge bal in de richting van het verlaten doel kopte. Hij zag tot zijn ontsteltenis dat de bal door een verdediger van de doellijn werd gehaald.

Na bijna een half uur spelen was het bij een van de spaarzame aanvallen van Alphense Boys spits Patrick Krop die in balbezit kwam en met een laag vlammend schot de thuisploeg tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong bracht. Purmersteijn ging op zoek naar de gelijkmaker en uit een pass van Ruben Adney knalde Aramez Poepon van aanzienlijke afstand op de paal. Kort voor de rust kreeg El Yaakoubi op de rand van het strafschopgebied nog een mogelijkheid maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de staander.

Ook na rust hield Purmersteijn het initiatief en bleef het zondermeer de beter combinerende ploeg. Toch moest in de 52e minuut bij een van de zeldzame aanavallen van de gasten doelman Richard de Groot handelend optreden bij een schot van Stainly Mailoa. Purmersteijn verzuimde de verdiende gelijkmaker te scoren. Alex Treuren, na een pass van Adney, schoot vrij voor de keeper de bal via de lat over.

Met nog 25 minuten te spelen dook verdediger Treuren ineens op voor Van de Linden, maar wederom kwam de doelman als winnaar uit de strijd. De overmacht van de ploeg van Martin van Ophuizen bleef, maar in het laatste kwartier van de wedstrijd wisten ook invaller Van Oers en Van Wonderen het net niet te vinden. Een minuut voor tijd kwam aan alle hoop een einde toen invaller Michael Amoafo met een schitterend schot in de kruising de eindstand op 2-0 bepaalde.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse