Home / slideshow / Purmersteijn koploper na overwinning op OSV
Lars Keppel Purmersteijn

Purmersteijn koploper na overwinning op OSV

Purmersteijn is de nieuwe koploper van de tweede klasse zaterdag A. De vereniging behaalde zaterdagmiddag een 3-1 overwinning op OSV.

Bekijk de uitslagen en stand in Zaterdag 2A

De Purmerendse club maakte een behoorlijk begin van het nieuwe seizoen mee. Na de eerste drie wedstrijden stond de ploeg van Lars Keppel al op 7 punten, terwijl OSV afgelopen weekend zijn eerste drie punten binnenhaalde. OSV won in een thuisduel tegen EDO met 2-0, wat de Amsterdammers graag een vervolg wilden geven. Aan het begin van het duel tegen Purmersteijn was al duidelijk dat de Amsterdammers niet naar Purmerend waren gereden om zich eenvoudig gewonnen te geven.

De wedstrijd ging in de eerste minuten redelijk gelijk op, wat onder meer kwam door het slordige balverlies aan de kant van Purmersteijn. Desondanks stond de thuisploeg al binnen 10 minuten op voorsprong. Daniël Schermer ging in het strafschopgebied naar de grond en kreeg een penalty, die Kevin Hijlkema binnenschoot: 1-0. De openingstreffer zorgde er echter niet voor dat het duel de kant van Purmersteijn opging, want ook OSV bleef in de wedstrijd zitten. Bij Purmersteijn was enige nonchalance in het spel te ontdekken, terwijl OSV daar dankbaar gebruik van probeerde te maken. Toch kwam Purmersteijn ook op een 2-0 voorsprong. Na 28 minuten tekende Rick Neele bij een inschattingsfout in de OSV-verdediging met een prachtig zondagschot voor de 2-0, wat eveneens de ruststand was.

Na de onderbreking was het spel van Purmersteijn zeer gezapig en zeker niet om over naar huis te schrijven. OSV drong verder aan, aangezien de bezoekers merkten dat er meer in het vat zat. Daarom ging het team van oefenmeester Maurice Renger nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer en creëerde het verschillende kansen. Ondanks het aandringen van OSV hield Purmersteijn stand en duurde het niet lang voordat ook de 3-0 viel. Daniël Schermer rukte op en schoot alweer zijn 124ste doelpunt tegen de touwen. Eén moment van onoplettendheid aan de kant van Purmersteijn zorgde er vervolgens voor dat OSV terugkwam tot 3-1, maar verder kwam OSV niet meer.

Tekst: Lucieen Bendt
Foto: Jeroen Hijlkema