Purmersteijn maakt het zichzelf lastig tegen negental De Zouaven

Na de nederlaag tegen Westlandia vorig weekend, en de bekerwinst doordeweeks op CSW, stond zondag voor Purmersteijn de derby tegen de Zouaven op het programma. De ploeg uit Grootebroek pakte vorige week knap de drie punten tegen Hollandia. Dit deden ze door veel inzet ten toon te spreiden, en dat was zondag niet anders.

Purmersteijn begon de wedstrijd met verschillende positiewisselingen door blessures en griep. De start was zoals voorspeld door trainer El Bouziani, met een inzakkend Zouaven en een spelmakend Purmersteijn. De bal rond laten gaan in een hoog tempo, wisselen van kant was het devies om zo een gaatje in de defensie van Zouaven te forceren. Dit lukte aanvankelijk wel met een mooie voorzet vanaf rechts in de 10e minuut waar Mylan Polman zijn voet net niet goed tegen kon krijgen om de 1-0 op het bord te zetten. In de 12e minuut moest Rowan Meijer, zonder dat er een tegenstander in de buurt was, het veld verlaten met een hamstringblessure en werd vervangen door Younes Oulhou. Purmersteijn moest beducht zijn op de counter van de Zouaven, deze vond wel plaats in de 15e minuut. Een prima bal van de rechtsback die hem achter Senna den Dungen neerlegde, en zo de buitenspeler in stelling bracht en vervolgens 1 op 1 Nick van Santen probeerde te verschalken, maar deze redde weer prima. In de 16e minuut was het dan toch raak voor Purmersteijn, een goedlopende aanval werd mooi afgerond door Mircle Elstak 1-0.

Het ijs leek gebroken na deze goal, niks was echter minder waar. De mannen uit Grootebroek stroopten de mouwen op en zochten het randje steeds verder op, dit resulteerde in een overtreding die rijp was voor een pingel voor Purmersteijn, maar de scheidsrechter wuifde deze weg. In de 30e minuut een aanval van de Zouaven over rechts werd knap voorgegeven maar over gekopt.

In de 35e minuut ging een speler van Zouaven stevig door op Den Dungen, die het duel ui moest spelen met een schouderblessure. Na een afgeslagen hoekschop door de verdediging van Zouaven probeerde Den Dungen van een metertje of 40 de bal ineens op doel te schieten, maar deze werd ternauwernood door de keeper over de lat getikt, wat tevens het laatste wapenfeit was van deze eerste helft.

Na de thee begon de tweede helft meteen fel en kreeg Purmersteijn rand zestienmeter een vrije trap, maar deze werd te slap ingeschoten en verwerkt tot hoekschop. In de 50e minuut volgt er weer een pittige overtreding op de benen van Elstak, maar dit resulteerde niet in een penalty. In de 53e minuut werd een knappe voorzet vanaf links voorlangs geschoten door Thomas Schaap. Door snel druk te zetten probeerde Purmersteijn steeds de tweede bal te veroveren, echter was men te gehaast bij balbezit. Doordat er bij Zouaven niet meer inzat dan hard te werken, bleef het een rommelig schouwspel met veel emoties. Dit nam echter niet weg dat Purmersteijn de bovenliggende partij was, en de kansen zich bleven voordoen om een grotere uitslag neer te zetten op het scorebord.

Het duurde tot de 60e minuut waar de volgende overtreding rood betekende voor een Zouaven speler en die kon vertrekken. Ook met 10 man was het niet vanzelfsprekend dat Purmersteijn al de drie punten in de tas had. Zouaven bleef strijden voor een beter resultaat, zelfs nog toen de tweede man met rood van het veld gestuurd werd. In de tussentijd werden beide Purmersteijn-trainers op de bon geslingerd. Er deden zich weer hachelijke momenten voor bij het doel van Zouaven, maar niet met het gewenste resultaat, wederom werd een penalty Purmersteijn onthouden en bleef de stand ongewijzigd. Het duurde tot 86e minuut voordat de apotheose zich voor het doel van Purmersteijn voordeed, een prima aanval over links van de Zouaven werd mooi teruggelegd en goed ingeschoten, maar door twee goede reddingen van Van Santen bleef de verdiende 1-0 op het scorebord.

Bekijk de foto’s van José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)