Home / Algemeen / Purmersteijn maakt voor een jaar de overstap naar Hoofdklasse zaterdag

Purmersteijn maakt voor een jaar de overstap naar Hoofdklasse zaterdag

Purmersteijn komt volgend seizoen uit in de Hoofdklasse zaterdag. De club is ingegaan op een verzoek van de KNVB om de overstap te maken van de zondag naar de zaterdag. Alle thuiswedstrijden zullen plaatsvinden op zaterdagavond.

Door de promoties en degradaties is er op zaterdag een tekort ontstaan in de Hoofdklasse. Purmersteijn wilde de voetbalbond hier maar al te graag mee helpen. “Het zondagvoetbal staat een klein beetje onder druk en je ziet dat het steeds meer naar de zaterdag begint te schuiven. Zeker in de Hoofdklasse waren die verre wedstrijden een issue voor ons. Dit seizoen hebben we ruim 3600 kilometer moeten reizen”, zegt technisch manager Marco Daman. “Op zaterdag is er toch meer voetbal. Voor ons heeft het heel veel voordelen.”

Om rekening te houden met de eigen Zaterdag 1 (naar de tweede klasse gepromoveerd) hebben de Purmerenders de KNVB verzocht de thuiswedstrijden niet op dezelfde dag te laten plaatsvinden, dus om en om. Bovendien speelt Purmersteijn de duels op eigen veld om 18:00 uur. Voor de uitwedstrijden is het verzoek neergelegd of de clubs hier rekening mee willen houden en ook hun wedstrijd naar 17:00 of 18:00 uur te verschuiven. “Dan zouden ze in een heel seizoen alleen tegen ons op een ander tijdstip moeten spelen.”

De clubleiding houdt alvast rekening met derby’s tegen Swift, De Dijk en (voor Purmersteijn) Volendam. De definitieve indeling van de Hoofdklasse wordt op maandag 1 juli bekend.

Foto: José Mol