Purmersteijn mengt zich in titelstrijd na 1-2 overwinning op RKAVV

Na vorige week de wedstrijd tegen het laaggeplaatste Velsen in de slotminuten te beslissen, stond zondag de kraker en zes punten wedstrijd tegen RKAVV op het programma. De laatste keer dat deze ploeg tegen een thuisnederlaag aanliep was op de kop af 16 maanden geleden, zodoende kwamen de mannen uit Leidschendam vol zelfvertrouwen aan de aftrap.

Na het fluitsignaal van arbiter Kaper, was het aftasten geblazen en moesten de teams uitvinden welke strategie bedacht was deze middag om de overwinning uit het vuur te slepen. Purmersteijn kwam wat beter uit de startblokken wat resulteerde in de 0-1, na 11 minuten werd een boogbal over de achterste linie gelegd en controleerde Younes Oulhou de bal op schitterende wijze, om vervolgens de twijfelende uitkomende keeper netjes te verschalken en zo de openingstreffer op het bord te zetten. Na de 0-1 was het de beurt aan RKAVV om uit hun schulp te kruipen, en zocht met verzorgd voetbal steeds meer het doel van Purmersteijn op, maar het vizier stond niet op scherp. Hierdoor ging de bal een aantal malen ruim over en Purmersteijn bleef zodoende, ondanks het RKAVV-overwicht, redelijk makkelijk overeind gedurende de eerste helft.

Aan het begin van de tweede helft ging de thuisploeg verder met de druk op te voeren om de gelijkmaker te forceren. Purmersteijn bleef loeren op een foutje en zo in de omschakeling de 0-2 te forceren. In de 54e minuut kwam dan toch de gelijkmaker op het bord, en werd de bal prachtig ingeschoten en viel buiten het bereik van Nick van Santen in de verre hoek. Het zou nog een lang half uurtje worden om de wedstrijd over de streep te trekken. Meteen na deze goal kreeg Rachad Madi een mooie kans maar deze werd gestopt. RKAVV kreeg ook zijn kansjes en bleef de aanval zoeken op jacht naar de tweede, maar door de tomeloze inzet bleven de Purmerenders op een afgekeurde goal na overeind.

In de 94e minuut zette Purmersteijn nog een laatste keer aan en vanuit een heerlijke pas van Joey Mers maakt Luca Gilliot vanuit het niets de 1-2. Nog was het niet klaar en de mannen van RKAVV probeerden met een laatste inspanning toch nog de 2-2 op het bord te krijgen. In de laatste hectische minuten moesten Ufuk Ulker en een speler van RKAVV nog vertrekken met rood. Maar in de stand kwam geen verandering meer.

Zo bezet Purmersteijn nu de derde plaats op nog slechts drie punten achterstand van koploper HBS. Volgende week ontvangt het promovendus Heino, dat in de degradatiezone bivakkeert. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zondag A