Purmersteijn onderuit in Zandvoort

Purmersteijn, trotse koploper in de 2e klasse met 10 punten uit vier wedstrijden, ging zaterdag op bezoek bij Zandvoort. Die ploeg verloort vorige week nipt met 3-2 bij Arsenal, dat gelijk staat met Purmersteijn maar met een minder goed doelsaldo. Zandvoort volgt op de 3e plaats met 9 punten en het was duidelijk dat het er alles aan zou doen om Purmersteijn de eerste nederlaag toe te brengen en mee te blijven draaien in de kopgroep. Trainer Lars Keppel miste Roy Klopper en Achraf Nazih en verder bleef de lichtgeblesseerde Kevin Hijlkema aanvankelijk op de bank.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Pedro Raven nam Purmersteijn het initiatief en kreeg kansen op de openingstreffer. In de 6e minuut werd na een fraaie aanval Robbert Jan Orij in stelling gebracht maar zijn schot suisde langs de verkeerde van de staander en een kogel van Nick Maijenburg verdween via het lichaam van een verdediger met het nodige geluk nog tot hoekschop. In de 12e minuut kwam Zandvoort gelukkig op een 1-0 voorsprong. Centrale verdediger Ricardo Stam kopte een hoge voorzet uit het strafschopgebied weg en die kwam voor de voeten van  Zandvoort-aanvaller Jesse de Haan die zich niet bedacht en zijn inzet verdween over de ver voor zijn doel staande doelman Tim Elmers in het verlaten doel.

In de loop van de eerste helft deden beide ploegen niet veel elkaar onder. In de 21e minuut kwam Purmersteijn op gelijke hoogte. De supersnelle aanvaller Jermaine Ristie werd op de rechterflank de diepte ingestuurd en met de precisie van een Zwitsers uurwerk bereikte zijn voorzet de in het strafschopgebied opkomende Donny Gerver. Met een schitterende kopbal bracht hij de stand op 1-1. Aan de andere kant haalde doelman Tim Elmers met een katachtige reflex een bal uit de kruising. Tien minuten voor de rust was het Donny Gerver die Robbert Jan Orij knap aanspeelde en tot ontzetting van Orij eindigde zijn inzet tegen de paal. Toch kwam de fysieke sterke tegenstander op slag van rust op een 2-1 voorsprong. Op de linkerkant werd centraleverdediger Ricardo Stam uitgespeeld en op korte afstand van  Tim Elmers knalde Jesse de Haan in de korte hoek en ging Purmersteijn met een teleurstellende achterstand de rust in.

Na de hervatting was het Purmersteijn dat in de beginfase verdedigend tweemaal door persoonlijke fouten goed weg kwam en op zoek ging naar de gelijkmaker. Purmersteijn kreeg wat meer balbezit maar echte scoringskansen leverde dit niet op mede omdat de geroutineerde verdediging achterin weinig tot niets weggaf. Met nog een halfuur te spelen kwam Kevin Hijlkema binnen de lijnen voor Jermaine Ristie. In de 67e minuut werd Dick Bos na een een-tweetje met Kevin op korte afstand vogelvrij voor doelman Daan Kerkman gezet en had de bal voor het intikken maar zijn schot ging voorlangs. In de 75e minuut werd een overtreding van Donny Gerver op Koen Michielsen met een rode kaart erg zwaar bestraft en moest Purmersteijn met tien man verder. Toch kreeg Purmersteijn hierna een mogelijkheid om de ploeg naast Zandvoort te brengen. De voor Daan van Schaik ingevallen aanvaller Lorenzo Rijmers bracht Kevin Hijlkema vrij voor de doelman maar zijn veel te zachte schot werd simpel gestopt. Purmersteijn gooide in de eindfase alles op de aanval waardoor er voor Zantvoort voorin veel vrijheid ontstond  en daar maakte de thuisclub dan ook dankbaar gebruik door in de laatste vijf minuten uit counters de scoren op te voeren naar 4-1 met mooie doelpunten van Kas de Vries en Rayan Lammers.

Na afloop likte Purmersteijn haar wonden in de kleedkamer en waren allen het er over eens dat het een mindere wedstrijd was geweest en verschillende spelers onzichtbaar waren en daardoor als ploeg onder hun niveau presteerden. Trainer Lars van Keppel is ervan overtuigd dat de jongens er zaterdag zullen staan tegen HBOK en heeft vertrouwen in een goed resultaat. En met zijn opmerking dat een slechte generale een goede uitvoering wordt, werd de kantine opgezocht.