Purmersteijn pakt eerste periode ten koste van AMVJ

Zaterdag stond er een kraker op het programma in de tweede klasse A. Nummer 2 Purmersteijn trof nummer 1 AMVJ uit Amstelveen in een rechtstreekse strijd om de periodetitel. Op de achtergrond deed ook OSV, dat nog een duel tegoed heeft, nog mee.

Purmersteijn ging er vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bogards vol overtuiging tegenaan en deed wat de trainer vroeg van hen.  Al vroeg in de eerste helft moest trainer Keppel gedwongen wisselen. Dick Bos raakte in een duel geblesseerd en werd vervangen door Robbert Jan Orij. Purmersteijn was in deze fase sterk aan de bal en dit resulteerde in een uitstekende goal van de steeds beter spelende Niels Eijkenaar.

AMVJ moest op zoek naar de gelijkmaker en deed er alles aan om het Purmersteijn zo moeilijk mogelijk te maken en speelde ook wel op het randje. Met vaak kleine overtredingen probeerden ze Purmersteijn uit hun spel te halen. De Purmersteijners wilden hier echter niet aan mee werken en het was Raffie Baal die met een lekkere solo aan de linkerkant opstoomde naar het vijandige doelgebied. Met een fraaie actie liet hij de keeper kansloos en tekende de 2-0 aan. In het verdere verloop van de eerste helft wist Purmersteijn de controle te behouden en werd met de voorsprong de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft was het AMVJ dat de druk op Purmersteijn opvoerde en probeerde om de defensie van de withemden uit balans te brengen. Maar Ricardo Stam zette de verdediging goed neer, waardoor de ploeg uit Amstelveen er lastig doorheen kwam. Het was door een foutje van Tim Elmers dat AMVJ de 2-1 kon maken. Hij pakte de bal onreglementair in de handen, wat AMVJ een vrije trap opleverde. Die verdween keurig in de rechterhoek.

Bij Purmersteijn werd Achraf Nazih gewisseld voor Roy Klop en kwam de van een blessure herstelde Jordy de Visser er in voor Kevin Hijlkema om zodoende de verdediging te versterken. Het was in een sidderende eindfase toch Purmersteijn dat de winst naar zich toe wist te trekken. Het was de zeer scherpe Elmers die de keeper van de tegenpartij ver voor zijn doel zag staan en met een sublieme voorzet Niels Eijkenaar aanspeelde. Vanaf de eigen helft schoot hij de bal over de keeper in het AMVJ-doel.

Purmersteijn won en zag dat OSV met 3-1 verloor bij Jong Holland, waardoor de periodetitel binnen was.

Verslag en foto: Jeroen Hijlkema