Home / slideshow / Purmersteijn plukt Younes Oulhou weg bij directe concurrent
Younes Oulhou

Purmersteijn plukt Younes Oulhou weg bij directe concurrent

Younes Oulhou vertrekt na het huidige seizoen bij Alphense Boys. De aanvaller gaat na de zomer aan de slag bij Purmersteijn, de directe concurrent van zijn vereniging.

De 21-jarige Oulhou is woonachtig in Amsterdam, maar gaat naar Purmerend verhuizen. Daardoor was het voor hem geen handige keuze meer om voor Alphense Boys te blijven uitkomen, omdat hij dan een uur moest reizen. Aangezien Purmersteijn in dezelfde competitie speelt als zijn huidige club, besloot hij om met de Purmerende vereniging contact op te nemen en te onderzoeken of een overstap naar de Hoofdklasser tot de mogelijkheden behoorde.

Purmersteijn bleek wel oren te hebben naar het binnenhalen van Oulhou. Hoewel de club dit seizoen tweemaal tegen de basisspeler van Alphense Boys uitkwam, besloot Purmersteijn toch nog wat wedstrijden van hem te bekijken. Het zorgde ervoor dat de club tot actie overging. “De mensen van Purmersteijn vertelde me dat ze in het team graag ook spelers uit Purmerend zélf willen hebben. Bovendien wilden ze graag een versterking in de aanval”, legt Oulhou uit.

De voorhoedespeler kende Purmersteijn als tegenstander en had altijd al het gevoel dat de vereniging goed bij hem kon passen. “Zij spelen al heel lang goed, aanvallend voetbal met veel strijd. Die speelwijze past goed bij mij.” Ook vroeg Oulhou wat zijn kansen waren. “Ze vertelden me dat mijn basisvaardigheden goed zijn. Als ik dat weet te combineren met het tactische gedeelte dan krijg ik zeker kansen op speeltijd. Mijn doel is natuurlijk om veel minuten te maken.”

De talentvolle Oulhou hoopt bij Purmersteijn de volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling, om zich in de toekomst in de kijker te kunnen spelen bij een divisionist. “Het is belangrijk om het stap voor stap te doen. Het is mijn voornaamste doel om mezelf in de Hoofdklasse te laten zien en mezelf te verbeteren. Ik wil veel minuten maken en een vaste waarde worden bij Purmersteijn. Wanneer de kans dan voorbij komt om een stap hogerop te gaan dan denk ik daar tegen die tijd over na.”

Oulhou is erop gebrand om een belangrijk onderdeel toe te voegen aan het huidige spel van Purmersteijn. “Ik ben een speler die op aanvallend gebied een hoop dreiging en diepte in zijn spel heeft. Bovendien ben ik bereid om veel vuile meters voor mijn teamgenoten te maken.” Zijn nieuwe medespelers kent hij voorlopig niet. “Maar dat vind ik niet erg. Ik ga met veel energie de voorbereiding in en hoop dan mijn concurrenten de baas te zijn.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Purmersteijn