Purmersteijn schakelt Argon uit in de beker

Tweede klasser Purmersteijn trad dinsdagavond in de tussenronde van de districtsbeker aantegen Argon uit Mijdrecht, dat uitkomt in de eerste klasse.

Argon schoot uit de startblokken en wist in de tweede minuut al op voorsprong te komen. Na een perfect uitgevoerde aanval wist Ian Refos het net te vinden. Purmersteijn was duidelijk zoekende en werd door kleine overtredingen en veelvuldig druk zetten door Argon vast gezet. De bezoekers wisten de eerste twintig minuten niet onder de druk uit te voetballen. De Mijdrechtenaren waren een aantal keren gevaarlijk dichtbij de 2-0, maar Tim Elmers had de zaken goed voor elkaar en hield de stand tot de rust op 1-0.

Direct in de tweede helft kwam Argon toch weer voor het doel van Elmers en maakte Refos er meteen 2-0 van.  Alle alarmbellen gingen hierop af bij de Purmersteijners. De constant langs de zijlijn coachende Lars Keppel maande zijn mannen tot kalmte en positie spel. Robbert Jan Orij ging licht geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Niels Eijkenaar. Miran Begovic loste Lorenzo Rijmers af. Purmersteijn kreeg steeds meer grip op de mannen van Argon en op de wedstrijd. Aanvoerder Kevin Hijlkema gaf uit een vrije trap een fraai geplaatste voorzet, die jammer over gekopt werd door Roy Klop. Dat was wel de aanzet tot meer.

Kort voor de vrije trap had trainer Keppel Sonny Punt naar de kant gehaald en Joshua Zaandam aan de defensie toegevoegd. Met deze veranderingen ging Purmersteijn brutaal op zoek naar de aansluitingstreffer. Het duurde niet lang of deze kwam er uit een vrije trap van Nick Maijenburg, die onhoudbaar achter de keeper in het doel verdween.

Dit was de opmaat naar meer en de withemden uit Purmerend werden steeds gevaarlijker. Het was de ingevallen Miran Begovic  die de 2-2 aantekende. Dat was ook de eindstand en dus moesten er strafschoppen genomen worden. Dat deed Purmersteijn vervolgens beter: 2-3. De ploeg gaat dus als koploper in de tweede klasse de winterstop in én bekert weer een ronde verder.