Purmersteijn speelt weer gelijk

Afgelopen zondag speelde Purmersteijn de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. De wedstrijd zal niet snel worden vergeten, aangezien de wedstrijd twee gezichten had. Trainer Mo el Bouziani kon geen beroep doen op spelers Job van der Meulen, Nathan Sibilo, Martijn Riemersma en Ufuk Ulker. Vooraf werd de ploeg uit Purmerend gewaarschuwd voor Be Quick, de tegenstander zou over een goed elftal beschikken met veel voetballend vermogen.

De beginfase was duidelijk voor de thuisploeg. Be Quick probeerde in de beginfase Purmersteijn hoog onder druk te zetten, maar kwam daarvan snel terug. De ploeg van El Bouziani begon uitstekend aan de wedstrijd en liet zien makkelijk onder de druk uit te kunnen voetballen. Be Quick had dat snel in de gaten en begaf zich al terug op de eigen helft door zeer compact te gaan verdedigen. De gehele eerste helft was Purmersteijn de betere ploeg, al kwam het maar tot een paar kleine mogelijkheden. Echte uitgespeelde kansen kwamen er niet door het stug verdedigen van Be Quick. De ploeg uit Haren gokte op de fouten van de thuisploeg en probeerde via de counter gevaarlijk te worden. Dat lukte tot twee keer toe, maar meer was de ploeg niet in de buurt gekomen van keeper Nick van Santen.

Toch waren ze dodelijk effectief in minuut 37, hoog balverlies van Purmersteijn zorgde voor een gevaarlijke counter en daarbij stond de restverdediging van de thuisclub niet goed. Na goed voorbereidend werk aan de rechterkant van Be Quick werd de bal vanaf de achterlijn teruggetrokken en stond spits Geertjan Liewes op de goede plek en schoot overtuigend de 0-1 binnen achter Van Santen.

In de tweede helft een heel ander beeld, Purmersteijn werd heel slordig in balbezit en er werd overhaast vaak de verkeerde keuze gemaakt. Gelukkig kon Be Quick er niet veel tegenover stellen qua veldspel en werd het een zeer matige tweede helft van beide kanten. Wel dient gezegd te worden dat Be Quick uiteindelijk door slordigheid en het verdedigend openstaan van de thuisploeg de beste kansen kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar ook Be Quick was slordig in de afwerking. Doelman van Purmersteijn, Van Santen, wist tot tweemaal toe zijn ploeg voor een grotere achterstand te behoeden!

Ondanks het matige spel in tweede helft (oefenmeester El Bouziani was zeer ontevreden daarover) kreeg Purmersteijn toch een paar kleine kansen. Dee ingevallen Genairo Promes kreeg de grootste mogelijkheid. De goed opgezette aanval aan de rechterkant eindigde met een schot over het doel. Toch probeerde de ploeg de 1-1 te forceren en uiteindelijk lukte dat in de slotfase. Waar het de afgelopen twee wedstrijden tegen zat in laatste minuten, kon de ploeg van El Bouziani nu juichen van geluk. Een vrije trap, weggegeven door Be Quick zo’n 15 meter buiten de 16, werd door Thomas Schaap hoog en hard bij de tweede paal ingebracht. Zowel de verdediging als de keeper van Be Quick beoordeelden de bal geheel verkeerd, waardoor hij binnenkant paal erin vloog.

Een meer dan verdiende 1-1 eindstand, waar eigenlijk qua veldspel de thuisploeg meer had moeten krijgen. Maar qua kansenverhouding mocht Purmersteijn blij zijn met een punt. Na vier gelijke spelen wacht Purmersteijn nog op de eerste driepunter. De ploeg uit de hoofdklasse gaat volgende week op bezoek bij SDO. Bekijk hier de overige uitslagen en de stand.

Bron: Purmersteijn