Mo el Bouziani

Purmersteijn start met doelpuntrijk gelijkspel

Purmersteijn is het seizoen in de Hoofdklasse zondag begonnen met een doelpuntrijk gelijkspel. Op bezoek bij RKAVV in Leidschendam werd het 3-3.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zondag A

Al vroeg in de wedstrijd kreeg de thuisploeg meerdere kansen om op voorsprong te komen, maar het vizier was nog niet op scherp bij RKAVV. Zo kon halverwege de eerste helft Luke Abelskamp voor Purmersteijn de score openen. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij op fraaie wijze een vrije trap binnen. Voor rust wist RKAVV, eveneens vanuit een standaardsituatie, de 1-1 te maken. De bal was op de stip gegaan na hands van Dyllan Ahinful en Yani Bouras benutte de strafschop.

Na rust bleef het spel aan beide kanten wat rommelig, maar wist RKAVV uit een prima aanval via wederom Bouras de 2-1 te maken. Niet lang daarna kreeg echter ook Purmersteijn een strafschop. Mylan Polman werd gevloerd, ging zelf achter de bal staan en maakt er 2-2 van.

De 2-2 vasthouden lukte echter niet, een kwartier voor tijd mocht Bouras zijn hattrick compleet maken. Dankzij een kopbal van invaller Rahim Sebah Abdul tien minuten voor tijd hield Purmersteijn toch een punt over aan het duel. Komend weekend wacht voor de Purmerenders het eerste thuisduel van het seizoen. Het Rotterdamse VOC komt dan op bezoek.

Opstelling Purmersteijn: Van Santen, Amankwah, Riemersma, Promes (62. Beekhof), Abelskamp (68. Mers), Schaap, Trezner (68. Gilliot), Ahinfu (76. Ulker), T. Polman, M. Polman, Vorselman (62. Abdul)