Home / Hoofdklasse A zondag / Purmersteijn trekt overwinning over de streep
Purmersteijn

Purmersteijn trekt overwinning over de streep

De twee thuiswedstrijd van het prille seizoen stond alweer voor de deur voor de zondagselectie van Purmersteijn. Tegenstander Hoogeveen was geen onbekende van de club, want dat speelde de laatste jaren voor de bovenste vijf plaatsen . Het team van Nico Haak speelt al een aantal jaren in een vaste samenstelling, dus waren de nodige automatismen aanwezig.

Dat was in de openingsfase van de wedstrijd wel te zien. Evenals vorige week kreeg Purmersteijn te maken met een ploeg die hoog druk wilde zetten, wat in de eerste tien minuten resulteerde in twee kansen. Hoogeveen liet het echter na om een vroege voorsprong te nemen, waardoor Purmersteijn zich kon hergroeperen.  De thuisclub werd gevaarlijk door snel te counteren. De ploeg stond compact, verdedigde prima en kon in de omschakeling met het aanspeelpunt Abelskamp en de snelle buitenspelers Promes en Trezner eromheen zeer gevaarlijk worden. Na 17 minuten kwam de thuisclub goed door en werd de doorgebroken Luke Abelskamp vastgehouden door Twan Berends, maar scheidsrechter Roy Witlox koos ervoor om het spel door te laten gaan.

Na een goed lopende aanval van Hoogeveen kwam Tom Heerkes in schotpositie, maar was het de uitstekend keepende Stan Zoetebier die redde en zijn ploeg van een achterstand behoedde. In de 43ste minuut was het de thuisclub die verrassend op voorsprong kwam. Na een goed opgezette aanval over rechts via Genairo Promes kwam de bal laag bij de inkomende Luke Abelskamp terecht die slim overstapte en de alerte Mak Trezner bij de tweede paal in de gelegenheid bracht om de 1-0 beheerst binnen te schieten.

De tweede helft gaf een ander beeld. Purmersteijn gaf gelijk volop druk en kwam goed uit de kleedkamer, maar toch was het in de 49ste minuut, na slordig balverlies bij de thuisclub, dat Hoogeveen op 1-1 kwam. Een lage voorzet van aanvoerder Thomas Reinders kon rustig weggewerkt worden door centrale verdediger Nathan Sibilo, maar hij schoof de bal zo in de voeten van spits Martijn Drent die onberispelijk raak schoot achter de kansloze Zoetebier: 1-1. De jonge ploeg van Martin van Ophuizen, met een gemiddelde leeftijd van 19,4 jaar oud, was niet onder de indruk en zocht brutaal de aanval wat leidde gelijk tot een overtreding op Genairo Promes in het zestienmetergebied. Luke Abelskamp maakte geen fout en schoot dit buitenkansje feilloos binnen. Hij bracht zijn ploeg op een 2-1 voorsprong in de 50ste minuut.

Hoogeveen was vervolgens behoorlijk van slag. De thuisclub rook bloed en ging op jacht naar de 3-1. Een lange bal van achteruit werd door Luke Abelskamp gewonnen en met een listig steekballetje lanceerde hij de snelle Promes die de bal gedecideerd onder keeper Enver Spijodic speelde en de 3-1 aantekende. Hoogeveen ging volop wisselen om toch te proberen terug in de wedstrijd te komen. De ploeg van Haak combineerde prima en had veelvuldig balbezit, maar echt tot grote kansen kwam de ploeg niet. Ondertussen wilde het stug verdedigende Purmersteijn van geen wijken weten.

In de 70ste minuut kwam Hoogeveen goed door en na een vlot lopende combinatie was spits Martijn Drent niet scherp genoeg om de aansluitingstreffer aan te tekenen. Hoogeveen speelde alles of niets en uit een onnodig weggeven corner in de 85ste minuut scoorde Louis Vijfhuizen de aansluitingstreffer. De laatste paar minuten was het even billenknijpen voor de thuisploeg, maar tot echt gevaarlijke kansen kwam Hoogeveen niet meer. Hoogeveen
kwam nog twee keer via een vrije trap dichtbij het doel van Purmersteijn, maar de verdediging van de thuisploeg stond als een huis en had in Stan Zoetebier de terechte ‘Man of the Match’.

Van Ophuizen was na afloop dan ook in zijn nopjes en trots op zijn ploeg. De oefenmeester benoemde met name het collectief wat een uitstekende prestatie had geleverd. Toch blijft de oefenmeester ook kritisch naar zijn ploeg kijken en zijn er nog veel stappen te maken, maar is hij zeer tevreden wat zijn nieuwe ploeg de laatste acht weken heeft laten
zien.

Foto: José Mol

Send this to a friend