Purmersteijn (zat) wint ook tweede bekerduel

Zaterdag 7 september stond de tweede poulewedstrijd in het bekertoernooi op het programma. Zaterdag tweedeklasser Purmersteijn ontving daarbij op het eigen complex zondag tweedeklasser SV Spartanen uit Wognum.

De eerste helft was niet goed van Purmersteijn. Wel was het voetbal van achteruit verzorg, maar er werden geen openingen gevonden in de hechte verdediging van Spartanen. Dat er al na 5 minuten de 0-1, via een doorgebroken speler, op het scorebord stond maakte het er allemaal niet makkelijker op. Spartanen ving de aanvallen van Purmersteijn goed op en kwam er herhaaldelijk gevaarlijk uit. In de 24e minuut moest keeper Tim Elmers in een 1 op 1 situatie handelend optreden en in de 32e minuut schoot een Spartaan uit een voorzet, schuin voor een leeg doel, naast. Purmersteijn moest tot de 41e minuut wachten op de eerste grote kans, maar Lorenzo Rijmers schoot de bal net naast. Vlak voor rust was het opnieuw Elmers die 1 op 1 met een Spartaan redding moest brengen.

De 0-1 stand bij rust kon daarom moeilijk onverdiend worden genoemd. Na de rust kwam er echter een verbeten Purmersteijn uit de kleedkamer. Er zat meer felheid in de ploeg en Spartanen kreeg nagenoeg geen ruimte meer om zelf aan voetballen toe te komen. Na eerst in de 60e minuut nog een kans van Sonny Punt te hebben gemist, kwam in de 62e minuut alsnog de gelijkmaker tot stand. Ricardo Stam zag zijn inzet door de keeper nog worden gestopt, maar Robbert Jan Orij schoot de bal alsnog binnen. Er brak aan fase aan, waarin Purmersteijn op jacht ging naar de overwinning en Spartanen er niet meer aan te pas kwam. Na enkele kansen werd in de 76e minuut de 2-1 gescoord. Stam blokte in het strafschopgebied de bal van een uitverdedigende Spartaan en Donny Gerver schoot vervolgens de bal onhoudbaar binnen. Ondanks de enkele kansen die nog volgden, kon Purmersteijn de voorsprong niet verder uitbreiden. Maar de koppositie in de bekerpoule, met 6 uit 2, kwam ook niet meer in gevaar.

Opstelling Purmersteijn: Tim Elmers, Charles Kooij (46e Rivelinio Groenert),  Nick Maijenburg, Roy Klop, Sonny Punt, Kevin Hijlkema (60e Achraf Nazih), Robbert Jan Orij, Donny Gerver, Dick Bos, Ricardo Stam, Lorenzo Rijmers (68e Raffie Baal)

Tekst: Pierre Biesterveld