Purmersteijn verliest bij RKZVC

Na een lange rit van ruim twee uur stond voor Purmersteijn het duel bij RKZVC in Zieuwent op het programma. Jordy Beekhof en Marlon Amahkwah ontbraken. Purmersteijn was de competitie begonnen met een gelijkspel, RKZVC met een 4-1 nederlaag tegen de Zouaven.

De thuisploeg was dan ook zeer gemotiveerd om dat recht te zetten. RKZVC ging voortvarend van start met hoge druk en veel positiewisselingen in een hoog tempo. Purmersteijn kon de eerste 20 minuten moeilijk onder de druk uitspelen, omdat het de bal te snel weer verloor in de omschakeling. Toch waren het de Purmerenders die tegen de verhouding op voorsprong kwamen in de vijftiende minuut. Uit een goed genomen hoekschop van Mak Trezner volleerde Luke Abelskamp de bal richting doel. De inzet van Abelskamp werd nog gepareerd, maar de rebound was een prooi voor Gianni Refos: 0-1. De aanvaller raakte echter wel geblesseerd bij het scoren en moest zich laten vervangen door Rowan Meijer.

RKZVC bleef aandringen en het duurde dan ook niet lang tot de 1-1 op het bord stond. Na een dekkingsfout op het middenveld kwam Joey Belterman in balbezit en bedacht zich geen moment en liet de bal vanaf 20 meter van zijn voet vertrekken en liet Stan Zoetebier kansloos 1-1 .

RKZVC bleef aandringen, maar voor veel gevaar zorgde dat niet. Op één moment na, waarbij Zoetebier goed ingreep. Purmersteijn werd zo nu en dan in de omschakeling gevaarlijk via Trezner en Rodney Smoorenberg.

Na rust kwam Martijn Riemersma in de ploeg voor Abelskamp. Trezner schoof op naar de spitspositie en Meijer naar de linkerkant. Dat leek in eerste instantie goed uit te pakken. Positioneel stonden de Purmerenders beter, maar het was RKZVC dat op voorsprong kwam. Belterman reageerde alert na slordig balverlies bij Purmersteijn en lobte de 2-1 over Zoetebier heen.

De laatste twintig minuten waren weer voor de ploeg van Martin van Ophuizen. Echt gevaarlijk worden lukte echter niet meer. RKZVC counterde nog wel een paar keer gevaarlijk en raakte nog de lat uit een kopbal. Met Branco Verhoef in de spits hoopte Purmersteijn in de slotfase nog iets te forceren, maar dat lukte niet. Het bleef dus 2-1. Volgende week komt Hoogeveen op bezoek in Purmerend.