Purmersteijn verrast met komst Mark de Loor (FC Lisse)

Zondag Hoofdklasser Purmersteijn heeft met Mark de Loor een hoop ervaring en iemand met ‘exceptionele kwaliteiten’ aan de selectie toegevoegd. De 28-jarige middenvelder komt over van derdedivisionist FC Lisse.

Voor De Loor is de cirkel rond. Hij begon met voetballen bij Purmersteijn en zijn loopbaan bracht hem vervolgens langs ZOB, Ajax, FC Volendam, ADO’20, Spakenburg, Katwijk en dit seizoen FC Lisse. Daar kwam de middenvelder vanwege blessureleed niet verder dan zeven wedstrijden in de Derde Divisie zaterdag. “Ik had de ene na de andere blessure en was er een beetje klaar mee”, zegt De Loor. “Ik dacht: als ik in de buurt lekker fit kan worden en hier voetballen, vind ik dat prima.”

Een terugkeer in zijn woonplaats speelde al langere tijd in zijn achterhoofd. Zo probeerde trainer Martin van Ophuizen hem meerdere keren over te halen, maar De Loor wilde liever op topamateurniveau actief blijven. Dat is nu veranderd. Niet alleen vanwege zijn fysieke gesteldheid, ook voor zijn zoontje van 2,5 jaar heeft de middenvelder ervoor gekozen naar Purmersteijn te gaan. De vraag is alleen of hij daar weer helemaal de oude kan worden. “Als ik fit ben, kan ik nog wel wat”, glimlacht De Loor. “Ik weet niet of ze ooit nog de honderd procent Mark gaan zien, maar ik denk dat het op tachtig procent ook gaat lukken.”

Naast De Loor heeft Purmersteijn ook Wadie Daouameur aangetrokken voor volgend seizoen. De 21-jarige aanvaller debuteerde in het
seizoen 2017/18 namens Koninklijke HFC in de Tweede Divisie en kwam onlangs terug van een mislukt avontuur in Jordanië. De laatste weken trainde hij al mee in Purmerend.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)