Home / slideshow / Purmersteijn versterkt selectie met uit Cyprus overgekomen Joey Lieshout
Joey Lieshout

Purmersteijn versterkt selectie met uit Cyprus overgekomen Joey Lieshout

Joey Lieshout gaat weer in Nederland voetballen. De voormalig speler van Hollandia, De Graafschap (jeugd) en IJsselmeervogels gaat na de zomer aan de slag bij Purmersteijn waar hij Mo El Bouziani weer tegenkomt.

“Het is absoluut een mooie stap waarmee ik blij ben”, zo vat Lieshout zijn primaire gevoel samen. Een maand geleden kwam hij na een avontuur in Cyprus terug in Nederland en ging hij op zoek naar een nieuwe club. “Ik heb vorig seizoen eerst nog een half jaar in Duitsland gespeeld, maar op een gegeven moment kwam ik op de reservebank te zitten. In de winterstop kreeg ik een optie in Cyprus en besloot ik daarheen te vertrekken. Dat pakte niet uit zoals gedacht. Op het veld was het een mooie belevenis, maar daarbuiten werden de afspraken niet nagekomen. Ik besloot daarom om aan het einde van het seizoen uit Cyprus te vertrekken.”

Met zijn 23-jarige leeftijd is Lieshout nog altijd jong, maar heeft hij wél een hoop clubs achter zijn naam staan. Hij ging daarom op zoek naar een plek die vertrouwd voelde. Via zijn beste vriend Thomas Schaap, die bij Purmersteijn voetbalt, kwam hij in contact met de club en ging hij in gesprek over een mogelijke overstap. Met El Bouziani kwam hij een oefenmeester tegen waarmee hij in de jeugdafdeling van Hollandia nog uitstekend samenwerkte.

“Allereerst vind ik hem een uitstekende trainer om onder te trainen. Daarnaast was ik op zoek naar een hoofdtrainer die vertrouwen in me zou hebben, ook als het soms wat minder gaat met mijn prestaties. Het is fijn om weer onder hem te werken, want hij weet goed wat ik kan. In de gesprekken sprak de vereniging vertrouwen in me uit. Met de leerzame periode die ik achter de rug heb, waarbij ik mentaal sterker ben geworden, hoop ik bij Purmersteijn de volgende stap te zetten.”

Waar Lieshout de laatste jaren gewend raakte om op een hoger niveau te acteren, vond hij het geen probleem om komend seizoen in de Hoofdklasse aan te sluiten. Hij heeft namelijk het gevoel dat er veel rek in de groep zit. “Het is de bedoeling dat ik als spits of achter de spitsen ga spelen. We beschikken over een goede selectie met een uitstekend niveau. We willen er alles aan doen om komend seizoen voor het kampioenschap te spelen. Daar ga ik hard voor werken.”

Marco Daman is zeer content met de versterking. “Het is een speler die het verschil kan maken”, stelt de afscheidnemende technisch manager. “Daarin zijn we als ploeg überhaupt aanvallend behoorlijk sterker geworden. We hopen met Joey als laatste versterking mee te doen voor de prijzen. Dat is dan ook de doelstelling voor volgend seizoen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Purmersteijn

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)