Purmersteijn versterkt zich met ervaren centrumspits Rahim Abdul

Rahim Abdul speelt volgend seizoen in de clubkleuren van Purmersteijn. De vereniging haalt met de Ghanees een centrumspits in huis die in het verleden liet zien dat hij een garantie voor doelpunten is.

De aanvaller voetbalde in het verleden voor onder meer RSC Charleroi, Kasimpasa en OFC Charleville. Vervolgens kwam hij in Nederland voor achtereenvolgens FC Chabab, HSV Hoek, OFC en FC Boshuizen te spelen. De laatste club ruilt hij deze zomer in voor Purmersteijn. “Er zijn veel redenen om voor Purmersteijn te kiezen. Het is een sterke selectie, de club speelt op een hoog niveau en het complex ligt niet ver van mijn woning af”, vertelt Abdul over zijn keuze. De 29-jarige voetballer denkt dat hij een belangrijke bijdrage kan leveren aan het voetbal dat Purmersteijn speelt. “Ik ben een explosieve speler die normaal gesproken veel scoort. Bovendien ben ik sterk aan de bal en weet ik de combinatie aan te gaan. Bij Purmersteijn beschikken we over een uitstekende groep die ik met mijn ervaring hoop verder te helpen.”

De ijzersterke Ghanees moet komend seizoen voor Purmersteijn een belangrijke speler worden in de Hoofdklasse. Abdul heeft vertrouwen erin dat hij die meerwaarde kan zijn, al moet hij nog zien wat zijn concurrentie kan. “Die ontmoet ik binnenkort voor het eerst, waardoor dat nog even afwachten is. Aan de andere kant ben ik zeker niet bang om het tegen concurrenten op te nemen, zo bewees ik bij FC Boshuizen al eerder. Ik ben simpelweg overtuigd van mijn eigen kwaliteiten.” Hoewel Abdul in het verleden veel treffers maakte, durft hij zichzelf nog niet aan een aantal vast te pinnen. “Ik vind dat nog lastig om te zeggen, maar belangrijker is dat we volgend seizoen in de competitie om de bovenste vier plaatsen meestrijden. Voor mijn gevoel hebben we daarvoor voldoende kwaliteiten in de selectie zitten. Hopelijk kan ik daaraan een belangrijke bijdrage leveren.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: UDI19

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)