Purmersteijn vindt in Nick Plomper (Telstar) nieuwe concurrent voor De Groot

Nick Plomper zet zijn loopbaan voort bij zondag Hoofdklasser Purmersteijn. De twintigjarige sluitpost was de afgelopen maanden derde doelman van eerstedivisionist Telstar en moet in Purmerend de concurrentiestrijd aangaan met huidig eerste keeper Richard de Groot.

Vanwege het vertrek van Niels Post (FC Purmerend) en Dani Koster (Monnickendam) waren de Purmerenders nog op zoek naar een doelman. Via trainer Martin van Ophuizen, die hoorde dat Plomper moest vertrekken bij Telstar, kwam de sluitpost in contact met de club. Op dat moment dacht hij hardop na over wat hij wilde. “Ik kon weer kiezen voor een avontuur in het betaald voetbal, maar ga ik dat op sportief gebied ook leuk vinden? Wil je weer in zo’n situatie komen waarin je weinig speelt of het plezier terugvinden en bezig zijn met de dingen die je leuk vindt?”

Hij koos voor het laatste. Plomper keepte in de jeugd van AZ en Ajax, bij Jong FC Groningen en het afgelopen halfjaar in Velsen-Zuid. Daar kwam de sluitpost geen minuut in actie. Voor hem was dat behoorlijk lastig. “Je bent op voetbal gegaan om die wedstrijden te spelen. Je gaat naar jezelf kijken: wat doe ik fout, wat moet ik beter doen, ligt het aan mij of aan de trainer? Bij Groningen had ik er best moeite mee dat ik op mezelf moest wonen. Ik sliep slecht, daardoor gingen mijn prestaties naar beneden. Telstar is helaas ook niet goed uitgepakt. Nu wil ik vanuit Purmersteijn, na een paar jaar, weer een stapje omhoog maken.”

In Purmerend moet Plomper de concurrentiestrijd aangaan met huidig eerste doelman Richard de Groot. “Het is aan mij de taak om het hem moeilijk te maken en te zorg dat ik de nummer één word”, zegt hij gelijk. Daarom is hij alvast vol in training om straks bij de start van de voorbereiding topfit te zijn. “In het begin moet je laten zien dat je een stukje fitter en scherper bent. Dat werkt meteen mee.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)