Purmersteijn wint bij SVW ’27

Zaterdag stond voor Purmersteijn een lastige wedstrijd op het programma tegen SVW ’27. Met de volgende basiself ging Purmersteijn de strijd aan: op doel Gennaro Liklikwatil, Piet Blokdijk, Robin Hoogstra, Jordy  de Visser, Geronimo Comvalius, Bas Vellema, Rick Neele, Robert Jan Orij, Daniel Schermer, Kevin Hijlkema en Raffie Baal. Op de bank Dick Bos, Sonny Punt, Niels Eijkenaar en Patrick Sombroek.

Voor de ploeg uit Heerhugowaard stond er niets meer op het spel in deze bekerronde, maar dat betekende niet dat het team de hele middag grassprietjes ging tellen. De mannen uit Heerhugowaard lieten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden en gingen vol gas van start. Beide ploegen speelden een sterke eerste helft en het was zelfs SVW dat met aardig positiespel een paar keer gevaarlijk opstoomde richting het doel van Purmersteijn. De thuisploeg miste precisie en kreeg (gelukkig voor Purmersteijn) de bal niet in het doel van de bezoekers.

Ook Purmersteijn liet zich niet onbetuigd en probeerde de weg naar de 16 van SVW te vinden. Na een overtreding op Robbert Jan Orij was het Kevin Hijlkema die achter de bal ging staan en probeerde de bal vanaf een meter of 23 in het doel te schieten, echter de keeper stond goed opgesteld en plukte de bal moeiteloos uit de lucht. Even later had de vrijgekomen Daniel Schermer de kans in het vijandelijke doel te schieten, de bal (die over de achterlijn was beland) werd door een speler van SVW uit het doel geschoten en tot ieders verbazing liet de scheidsrechter gewoon door spelen. In de 44e minuut was het opnieuw Hijlkema die met een vanaf de rechterkant geplaatste voorzet de mee opgekomen Rick Neele wist te vinden en deze keer was het wel raak. Zo gingen de mannen van Lars keppel na 45 minuten de kleedkamer in met een lekkere 0-1 voorsprong.

Bij het begin van de tweede helft was Hijlkema in de kleedkamer achter gebleven en vervangen door Dick Bos. Met de voorsprong op zak gingen de mannen uit Purmerend vol overgave verder waar het de eerste helft mee geëindigd was. Dat was de tegenstander zover mogelijk op de eigen helft vast proberen te zetten en vandaar uit proberen de bal te veroveren en druk te zetten op de achterhoede van SVW. Om vervolgens de vrije man te vinden die voor gevaar voor het doel van de thuisploeg kon gaan zorgen.

Het was opnieuw Neele die de bal aangespeeld kreeg en zo aan de linkerkant opstoomde en de bal hard en onhoudbaar in het doel wist te schieten. Helaas was dit het tweede doelpunt dat werd afgekeurd, dit keer vanwege vermeend buitenspel.

Niet veel later was het opnieuw de fortuinlijke Neele die in de 55e minuut de keeper van SVW wist te passeren en zo toch de verdiende 0-2 op wist te tekenen. Purmersteijn voelde dat het de genadeklap kon toedienen en bleef de druk opvoeren en met veel passie en beleving gingen zij de duels aan met de thuisploeg. Die voelde er echter weinig voor om de knuppel in het hoenderhoek te gooien.

Toch was het weer Purmersteijn dat een doelpunt wist af te dwingen en weer was het Neele die de smaak te pakken had en de bal snoeihard achter de keeper in het net schoot. Dit keer was het wél buitenspel, maar telde de goal toch. SVW liet het er niet bij zitten en zette nog een keer alles op alles en ging toch proberen om in ieder geval hun gezicht te redden. Via een penalty kreeg de thuisploeg het nog voor elkaar om de 0 van het bord af te krijgen. Purmersteijn gaat dus door in de bekerstrijd en speelt aanstaande zaterdag in Almere de eerste competitie wedstrijd tegen FC Almere en ook  SVW’27 kan zich gaan richten op hun competitie.

Tekst en foto: Jeroen Hijlkema