Home / Zaterdag 1a / Purmersteijn wint derby met ZOB

Purmersteijn wint derby met ZOB

Zaterdagmiddag troffen Purmersteijn zaterdag en ZOB elkaar. De ene ploeg uitkomend in de tweede klasse, de ander in de eerste klasse, maar zeker geen onbekenden van elkaar. Een paar weken geleden versloeg ZOB Purmersteijn namelijk nog in de finale van het HMI-toernooi.

Trainer Lars Keppel van Purmersteijn had een goed gevoel over gehouden aan het vorige bekerduel tegen Kolping Boys en verwoordde het als volgt in zijn spelersmail: “Morgen weer de clash tussen onze buren uit de Beemster. Dit zijn prachtige regio affiches tussen bekenden en we zitten na vorige week weer op het juiste spoor en laten we dat omzetten in een energieke/kwalitatieve wedstrijd.”

Beide teams betraden de kunstgrasmat om even voor drie uur en na de plichtplegingen ging het eindelijk los, Purmersteijn was de nederlaag van twee weken terug niet vergeten en was van plan om het ZOB een stuk lastiger te maken. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide ploegen voortvarend van start. Purmersteijn met de eindelijk weer fitte Jordy de Visser in de basis (de uiteindelijke Man of the Match), die goed gepositioneerd stond direct de druk op de ploeg uit de Zuidoostbeemster opvoerde.

Met stevige duels, veelvuldig de bal veroveren en goed samenspel was Purmersteijn een heel andere ploeg dan twee weken terug en wisten de ZOB’ers niet wat hen overkwam. Dit werd duidelijk geen walkover voor hen, beide ploegen kregen in de eerste helft de kans om de score te openen, maar hierbij hadden beide keepers duidelijk een hoofdrol voor zich zelf opgeëist en na 45 minuten stond het scorebord nog steeds op 0-0.

Na de thee gingen de mannen uit Purmerend verder met de druk opvoeren op de defensie van ZOB en zowaar werden ze ook steeds sterker en creëerden meerdere kansen, waarbij het geluk duidelijk aan de zijde van ZOB was. Purmersteijn kreeg de bal er maar niet in en baalde daar verschrikkelijk van. Toch bleven ze door gaan, met een vanaf rechts opstomende Dick Bos. Hij kon alleen gestopt worden met een overtreding en de bal ging op de stip.

De specialist Kevin Hijlkema pakte zonder aarzelen de bal en legde hem op de stip. Hij liet de keeper kansloos en bracht zo de 1-0 op het scorebord. Met nog een kleine 15 minuten te spelen ging ZOB op zoek naar de gelijkmaker en die kans kregen ze ook maar nu was het geluk niet aan hen besteed. Een uitstekend keepende Gennaro Liklikwatil stopte een paar aardige kansen van de bezoekers of ze schoten de bal zelf naast of over. De scheidsrechter floot uiteindelijk na iets meer dan 93 minuten voor het eindsignaal en zo was de buit voor Purmersteijn binnen.

Tekst en foto: Jeroen Hijlkema

Send this to a friend