Purmersteijn wint op bezoek bij DVVA

Zaterdag 7 december stond in de 2e Klasse A de wedstrijd Purmersteijn tegen DVVA op het programma. En inmiddels is wel duidelijk dat in deze competitie iedereen van iedereen kan winnen. Ook tussen DVVA en Purmersteijn was het spannend, met uiteindelijk een 1-2 zege voor de Purmerenders.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Nadat Purmersteijn op 9 november de periodetitel binnensleepte, volgden er voor hen een nederlaag en een gelijkspel. Voor DVVA verloopt het seizoen ook wisselvallig. In Amsterdam Oost ontspon zich een wedstrijd waarin beide teams in een hoog tempo naar de voetballende oplossingen zochten, maar door de gegeven weerstand door de tegenstander tot weinig uitgespeelde kansen zouden komen. Die kans leek in de 10e minuut te komen voor Purmersteijn. Een DVVA-verdediger werd tot tweemaal toe uitgekapt door Lorenzo Rijmers, waarna de DVVA-er naar de grond ging en de bal op zijn arm zag belanden. Scheidsrechter Wagtelenberg vond het echter niets en er volgde dus geen penalty. In de 39e minuut kwam DVVA op een 1-0 voorsprong, toen de scheidsrechter het vlagsignaal voor buitenspel van een andere DVVA-er wegwuifde omdat hij dit niet hinderlijk vond en Job Arntz degene was die de bal binnenschoot. Een tegenvaller voor Purmersteijn, maar vlak voor rust stond het weer gelijk. Robbert Jan Orij kopte de bal uit een hoekschop raak en tekende daarmee voor de 1-1 ruststand.

Na rust lange tijd een zelfde spelbeeld. Twee goed spelende en hard werkende teams die aan elkaar gewaagd waren, maar desondanks (of juist daardoor) weinig uitgespeelde kansen creëerden. Totdat Purmersteijn in de 80e minuut een vrije trap te nemen kreeg op de linkerflank. Donny Gerver tikte de bal kort naar Dick Bos die met zijn voorzet feilloos Roy Klop bij de tweede paal vond en die de 1-2 binnen kopte. In de resterende tijd zette DVVA nog eens extra aan om de stand weer gelijk te trekken. En omdat Purmersteijn in de omschakeling de bal veelal niet meer lang in de ploeg kon houden, nam de druk van DVVA toe. Maar de verdediging van Purmersteijn hield stand en had in Tim Elmers een betrouwbare sluitpost, die een binnengeschoten bal nog eenmaal uit de benedenhoek vandaan dook. Zo gingen de drie punten naar Purmerend en blijft het nog altijd ongemeen spannend in de top van het klassement. Purmersteijn staat nu tweede op 1 punt achterstand van koploper Zandvoort. Maar tussen de nummer 1 en nummer 7 zitten slechts zes punten.

Purmersteijn speelt volgende week de laatste competitiewedstrijd van 2019 tegen EDO. Daarna volgt nog bekervoetbal voor de Purmerenders. Voor DVVA is de eerste seizoenshelft na komende zaterdag klaar. De ploeg van Lex van der Horst gaat op bezoek bij Jong Holland.

Tekst: Pierre Biesterveld

Foto’s: Jeroen Hijlkema