Home / Algemeen / Purmersteijn wint van HBOK

Purmersteijn wint van HBOK

Op het complex van Purmersteijn stond zaterdag alles in het teken van de derby van Purmersteijn tegen het altijd lastige HBOK. Beide ploegen hadden vorig seizoen een wedstrijd van elkaar gewonnen. Thuis bij HBOK was het Purmersteijn dat met de winst aan de haal ging en won HBOK bij Purmersteijn.

Wat dat betreft alle ingrediënten dus voor een vermakelijke pot voetbal, beide ploegen leken in de eerste helft weinig voor elkaar onder te doen en gaven elkaar geen duimbreedte toe. Het spel van Purmersteijn was er op gericht om HBOK op te vangen en van daar uit te proberen in de omschakeling de voorwaartsen van Purmersteijn in stelling te brengen. HBOK stond goed gepositioneerd en gaf Purmersteijn geen ruimte. In een verder matte eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren en bleef het  0-0 en werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft begon zoals de eerste helft afgewerkt werd, maar al snel was het Purmersteijn dat de wedstrijd naar zijn hand ging zetten. Het was duidelijk dat er uit een ander vat getapt moest worden, en zodoende werden de mannen van trainer Lars Keppel steeds beter en werd HBOK verder vast gezet op eigen helft.

Het was Niels Eijkenaar die in de 48e  minuut door de opkomende Raffie Baal werd aangespeeld en de bal langs de overigens goed keepende goalie van HBOK schoot en de 1-0 op het scorebord zette.

Je merkte aan alles dat Purmersteijn de wedstrijd niet meer uit handen wilde geven en het HBOK van trainer Jan de Haze uit de wedstrijd probeerde te spelen. In de 60e minituut was het de aanvoerder van de Purmerenders Kevin Hijlkema, die met een stift de bal over de iets te ver voor zijn doel staande doelman lobde en de 2-0 maakte. Het verzet leek gebroken, maar HBOK gaf niet op en het lukte in de eindfase toch nog om via Max Sajet op 2-1 te komen. De opluchting was uiteindelijk dan toch groot bij Purmersteijn toen er werd afgefloten.

Tekst: Jeroen Hijlkema

Foto’s: Jeroen Hijlkema en Sandy WijsmanBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend