Home / Algemeen / Purmersteijn (zat) verslaat Zwaluwen’30

Purmersteijn (zat) verslaat Zwaluwen’30

Zaterdag 31 augustus ging zaterdag tweedeklasser Purmersteijn voor het bekertoernooi op bezoek bij zaterdag eersteklasser Zwaluwen’30. Naast Zwaluwen speelt het zaterdagteam van Purmersteijn tegen Spartanen en LSVV. De laatstgenoemde ploegen spelen zondag tegen elkaar.

De eerste 10 minuten had Purmersteijn het lastig met het hoge tempo dat Zwaluwen’30 op de mat legde. Na eerst al te zijn ontsnapt met een bal op de lat en vervolgens een misser na balverlies achterin, volgde toch de vroege 1-0 achterstand. Daarna herpakte Purmersteijn zich goed, kreeg meer grip op de wedstrijd en kwam zelf ook meer aan aanvallen toe. Er werden vervolgens ook een meerdere kansen onbenut gelaten. Eerst een geschampte kopkans van Raffie Baal, daarna een tweede kans via Niels Eijkenaar en vervolgens een schot voorlangs van Lorenzo Rijmers. Maar in de 37e minuut viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap van Kevin Hijlkema werd gelost door de keeper en door Nick Maijenburg binnengewerkt. Met de 1-1 brak ook de rust aan.

Purmersteijn kwam goed uit de kleedkamer en al na 4 minuten viel de 1-2. Een voorzet van Lorenzo Rijmers werd goed aangenomen en onhoudbaar binnen geschoten door Hijlkema. Hierna volgde weer een sterke fase van Zwaluwen’30, waarbij in de 78e minuut de 2-2 viel, toen een vrije trap vanaf 22 meter onhoudbaar in het doel belandde. Daarna behoedde Tim Elmers zijn team twee maal van een achterstand, door in de 80e en 85e minuut in 1 op 1 duels zijn doel schoon te houden. De ontlading volgde toen Robbert Jan Orij in de 89e minuut de 2-3 vanaf de rand van het strafschopgebied laag binnenschoot en daarmee Purmersteijn de overwinning bezorgde. Een goede start dus in het bekertoernooi van de ploeg uit Purmerend.

Opstelling Purmersteijn; Tim Elmers, Aram Bakr, Achraf Nazih, Nick Maijenburg (79e Roy Klop), Sonny Punt, Kevin Hijlkema, Robbert Jan Orij, Donny Gerver, Raffie Baal, Niels Eijkenaar (65e Ricardo Stam), Lorenzo Rijmers (72e Jermaine Ristie)

Verslag: Pierre Biesterveld
Foto’s: Jeroen Hijlkema

Send this to a friend