Home / Zaterdag 2a / Purmersteijn zaterdag stelt met 10 man 3 punten veilig

Purmersteijn zaterdag stelt met 10 man 3 punten veilig

Zaterdag mocht de Zaterdag 1 van Purmersteijn opnieuw op pad om een uitwedstrijd te spelen, dit keer was de reis naar Ter Aa om aan te treden tegen NITA.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in zaterdag 2a

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat NITA het de Purmerender Withemden moeilijk ging maken. Met fanatiek aanvalsspel zetten zij het spreekwoordelijke mes op de keel bij Purmersteijn en wisten ze direct voor gevaar te zorgen in het doelgebied van Purmersteijn. Hierbij moest zowel de verdediging als keeper Tim Elmers een paar keer flink aan de bak.

Ondanks het puike keeperswerk ging het toch mis en wist NITA de verdediging uit te spelen en schoot de bal binnen. Een grabbelende Elmers verbijsterd achterlatend. Ook in het verdere verloop van de de eerste helft waren het de gastheren die druk bleven zetten en het Purmersteijn moeilijk maakten. Purmersteijn was blij dat de scheids de rust inleidde met zijn fluitsignaal,  zodat ze met de technische staf konden gaan overleggen hoe de tweede helft in te gaan.

In de tweede helft was er een ander Purmersteijn uit de kleedkamer gekomen, dat met goed en verzorgd spel het nu de mannen van NITA moeilijk maakte. Deze gingen dan ook nog fanatieker de duels in en de scheids had het dan ook druk. Toch waren het de spelers van Purmersteijn die meer grip op de wedstrijd kregen en zo was het Raffie Baal die met een welgemikt schot de eveneens goed spelende keeper kansloos liet en de 1-1 binnen schoot. In het verdere verloop van de wedstrijd bleven de withemden uit Purmerend de boventoon voeren en zo was het opnieuw Raffie Baal die met een uitgekookt doelpunt de 1-2 wist binnen te schieten. 

Purmersteijn wist de wedstrijd te blijven controleren maar werd wel tot door de uitgekookte tegenstander uitgedaagd en liep in deze fase tegen een paar onnodige gele kaarten op. Er viel ook nog een rode kaart, voor Daan van Schaik vanwege inkomen met gestrekt been. Daardoor moest Purmersteijn de wedstrijd met 10 man uitspelen. Toch konden de mannen van Lars Keppel opnieuw 3 punten bijschrijven en zich opmaken voor de streekderby OSV thuis voor eigen publiek.

Opstelling Purmersteijn: Tim Elmers, Aram Bakr, Achraf Nazih,  Dwain Nijon ,  Robbert Jan Orij, Dick Bos, Raffie Baal, Lorenzo Rijmers (Niels Eijkenaar) Ricardo Stam,  Nick Maijenburg ( Joshua Zaandam), Daan van Schaik

Tekst en foto: Jeroen Hijlkema 

Ook in de toekomst dit soort artikelen blijven lezen? We kunnen niet zonder jouw steun. Voor maar €0,85 per week word je Vriend van Het Amsterdamsche Voetbal en ontvang je onze seizoensgids.


Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend