Purmersteijn (zaterdag) begaat geen misstap tegen Buiksloot

Zaterdag derdeklasser Purmersteijn gaat met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg van Lars Keppel maakte op eigen veld geen fout tegen Buiksloot, dat in het laatste halfuur pas definitief bezweek voor de titelkandidaat: 4-0.

Nadat Buiksloot de eerste speldenprikjes had uitgedeeld, nam Purmersteijn na vijf minuten te leiding in handen. Met een fraaie treffer, door de bal achter zijn standbeen langs via de paal binnen te tikken, opende Daan van Schaik de score: 1-0. De thuisploeg had in de eerste helft het meeste balbezit, maar echte scoringskansen bleven uit. Aan de andere kant van het veld slaagden Sofyan Abarkan en Rocky Nuamah er niet in om de stand gelijk te trekken.

Het duurde tot de 65ste totdat Purmersteijn de score verdubbelde. Vlak na rust knalde Ricardo Stam geheel vrij voor doelman Serge van den Ban naast, maar halverwege de tweede helft was de clubtopscorer alsnog trefzeker. Uit een fluwelen voorzet van Lorenzo Rijmers bracht hij de 2-0 op zijn naam. Vijf minuten later was diezelfde combinatie, met opnieuw Stam als afmaker, belangrijk voor de 3-0.

In de slotfase kreeg de thuisploeg dotten van kansen om de score aanzienlijk op te voeren. Een lobje van Kevin Hijlkema verdween over de lat en schoten van Dick Bos, Roy Klop, Hijlkema en tweemaal Rivelinio Groenert werden door Van den Ban gekeerd of met kunst- en vliegwerk geblokkeerd door Amsterdamse verdedigers. Uiteindelijk bepaalde invaller Sonny Punt drie minuten voor tijd de eindstand op 4-0. Buiksloot kon de nul niet van het scorebord krijgen: in de blessuretijd schoot Abdelhak Challaoui een vrije trap hoog over.

Purmersteijn blijft door de zege uitstekend meedraaien bovenin en heeft de minste verliespunten. Omdat HBOK (twee punten voorsprong) één wedstrijd meer heeft gespeeld, gaat die ploeg voorlopig aan de leiding. Buiksloot blijft in het rechterrijtje staan en gaat als nummer tien de winterstop in.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.