Purmersteijn (zaterdag) door winst op De Dijk naar tweede plek

Purmersteijn heeft de tweede plek in de zaterdag derde klasse A overgenomen van Wartburgia. De ploeg van Lars Keppel won zelf met een tennisuitslag (6-3) van middenmoter De Dijk en zag de concurrent slechts een punt pakken tegen HBOK.

Hoewel de Purmerenders allang een periodetitel op zak hebben, is de tweede eindklassering belangrijk om in de nacompetitie de eerste wedstrijd thuis te spelen en bij winst ook het tweede duel. Op eigen veld kwam Purmersteijn goed uit de startblokken en had het na acht minuten een voorsprong te pakken. Met een strak schot verschalkte Rivelinio Groenert doelman Ruben Geervliet. Nauwelijks twee minuten later kon Geervliet met zijn handen en wat hulp van de paal een treffer van Roy Klop voorkomen.

Na een halfuur werd de sluitpost alsnog voor de tweede keer geklopt. Kevin Hijlkema benutte een penalty voor de 2-0. Nauwelijks twee minuten later maakte Rijmers op aangeven van Dick Bos er 3-0 van en leek het duel al gespeeld. Namens De Dijk kregen Jules Diedhiou en Schadrac Leijgraaf (allebei voor rust) en Jaouad Aarbi (vlak na de theepauze) kansen om de spanning terug te brengen, maar het ontbrak aan precisie.

In het begin van de tweede helft gooide Purmersteijn de wedstrijd definitief in het slot. Klop maakte de 4-0, bediende vlak daarna Rijmers voor de 5-0 en Hijlkema tilde de stand zelfs naar 6-0. Daarna liet de thuisploeg de teugels wat vieren en daar maakte De Dijk dankbaar gebruik van. Tweemaal was Leijgraaff succesvol om het scorebord iets draaglijker en Danny van der Kolk bepaalde in de voorlaatste minuut de eindstand op 6-3.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.