Purmersteijn (zaterdag) heeft weinig te duchten van Sporting Andijk

Zaterdag derdeklasser Purmersteijn heeft zich goed hersteld van de onnodige en onverwachte nederlaag bij laagvlieger Buiksloot. De ploeg van Lars Keppel boekte op eigen veld een probleemloze zege op Sporting Andijk en heeft zelfs de tweede plek in het vizier.

Vanaf het beginsignaal was duidelijk zichtbaar dat de Purmerenders iets goed hadden te maken. De thuisploeg nam het initiatief, was veelal op de helft van Sporting Andijk te vinden en kwam na negen minuten aan de leiding. Uit een strakke voorzet van Lorenzo Rijmers opende Rivelinio Groenert de score. De bezoekers moesten het vooral van uitvallen van spits Luc Waardenburg hebben. Eerst werd zijn schot fraai gepakt door Aron van Boesschoten, even later schoot hij voorlangs.

Vlak voor rust gooide Purmersteijn het duel al in het slot. Rijmers knalde de 2-0 binnen en op slag van rust had doelman Ronald Karsten de nodige moeite om een schot van Samir Alilouch te keren, waardoor Groenert in de rebound de 3-0 kon maken. Toen Kevin Hijlkema vlak na de theepauze de 4-0 op het scorebord bracht, was de wedstrijd helemaal gespeeld en konden de Purmerenders rustig aan het doelsaldo werken.

In de laatste twintig minuten sloeg Purmersteijn opnieuw toe. Door slecht uitverdedigen kreeg Groenert de bal voor zijn voeten en kon hij zijn hattrick voltooien. Het slotakkoord was Donny Gerver. Op aangeven van Charles Kooij, die eigenlijk zijn schoenen aan de wilgen heeft gehangen vanwege een zware knieblessure, bepaalde hij de eindstand op 6-0. Andijker Remko Groot leek in de eindfase de hatelijke nul van het scorebord te halen, maar zijn inzet verdween op de staander.

Door de eenvoudige 6-0 zege heeft de ploeg van Lars Keppel niet alleen de derde plek verstevigd; omdat nummer twee Wartburgia verloor is Purmersteijn zelfs een stukje ingelopen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.