Purmersteijn (zaterdag) hoeft niet groots te spelen om PSZ te verslaan

In de strijd om de tweede plek van de zaterdag derde klasse A – en daarmee een gunstiger programma in de nacompetitie – heeft Purmersteijn geen fout gemaakt tegen PSZ. Op bezoek bij de degradant won de ploeg van Lars Keppel plichtmatig met 0-3. Roy Klop nam alle treffers voor zijn rekening.

Op een slecht bespeelbaar veld probeerde de rode lantaarndrager een vernedering zoals in het heenduel (19-0) te voorkomen. Purmersteijn kreeg het balbezit en de mogelijkheid om meerdere kansen te creëren. Ricardo Stam zag zijn schoten gekeerd worden door doelman Danny Moerenhout en ook Roy Klop (tweemaal), Rivelinio Groenert, Dick Bos en opnieuw Stam verzuimden tot groot ongenoegen van Keppel de score te openen.

Op slag van rust bleek drie keer scheepsrecht voor Klop. Met een schuiver bracht hij de bezoekers aan de leiding. Vrij snel na de theepauze was Klop na goed terugkoppen van Stam ook verantwoordelijk voor de 0-2. Het was zijn dag, want door zich goed vrij te spelen knalde hij in de 62ste minuut zelfs de 0-3 binnen. Bij Purmersteijn vonden ze deze voorsprong genoeg en heel rustig werd de rest van het duel zonder kleerscheuren uitgespeeld.

Door de eenvoudige overwinning houden de Purmerenders de druk op nummer twee Wartburgia, dat één punt meer heeft. Volgende week krijgt Purmersteijn subtopper De Dijk op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Auwel Prins
Foto’s Jeroen Hijlkema

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)