Purmersteijn (zaterdag) komt niet verder dan puntendeling met HCSC

Purmersteijn is nog in de race om de tweede plek in de zaterdag derde klasse A. De ploeg van Lars Keppel liep slechts een puntje in op Wartburgia. De Purmerenders hadden zelf de nodige moeite met HCSC: 2-2.

Op eigen veld had Purmersteijn nog iets goed te maken van de onverwachte en doelpuntrijke 7-4 nederlaag in Den Helder eerder dit seizoen. De thuisploeg had vanwege blessures en werkverplichtingen de nodige mutaties, waardoor bijvoorbeeld de zestienjarige Tobias Droomers zijn debuut maakte onder de lat. Met een fraaie redding voorkwam hij in de vierde minuut een vroege openingstreffer van Fotigui Camara. Enkele minuten later werd de sluitpost alsnog geklopt door Tim Kuurman.

Tot dat moment wist Purmersteijn in aanvallend opzicht weinig te creëren. De gastheren keken na twintig minuten zelfs tegen een 0-2 achterstand aan nadat Camara uit een counter de marge verdubbelde. Binnen vijf minuten was de achterstand verkleind en de aansluiting gevonden. Ricardo Stam ontdeed zich van zijn directe tegenstander om vervolgens doelman Marcel Bruul te passeren: 1-2. Nauwelijks een minuut later voorkwam Bruul met een goede redding zelfs een gelijkmaker van Sonny Punt.

In de tweede helft hadden de Purmerenders meer balbezit, terwijl HCSC nauwelijks gevaarlijk kon zijn. Het lukte de thuisploeg nog niet om de kansen te verzilveren met een gelijkmaker. Een schot van Kevin Hijlkema miste kracht en Lorenzo Rijmers raakte de bal niet vol genoeg. De bezoekers uit Den Helder moesten de krappe marge met tien man over de streep trekken omdat Camara voor een grove overtreding een directe rode kaart kreeg.

Het venijn zat duidelijk in de staart, want zeven minuten voor tijd viel de gelijkmaker pas. Uit een voorzet van Donny Gerver was Hijlkema nu wel trefzeker. Purmersteijn gooide alles op de aanval en kreeg diverse kansen om alsnog de overwinning in de wacht te slepen. Uit een voorzet van Jermaine Ristie zag Hijlkema zijn inzet gekeerd worden en achtereenvolgens Ristie, Stam en Gerver misten precisie in de afronding.

Door het vele opdringen van Purmersteijn kreeg in de knotsgekke eindfase zelfs HCSC bij counters nog mogelijkheden op de drie punten. Invaller Jayce Meijers en Tim Kuurman verschenen geheel vrij voor Droomers, die met een paar mooie reddingen de thuisploeg op de been hield. Zo bleef het bij 2-2, waar beide ploegen weinig aan hebben.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.