Purmersteijn zaterdag aan kop na ruime zege op OSV

De competitie is voor de zaterdag 1 van Purmersteijn goed begonnen. Na 4 duels zijn de Purmerenders medekoploper in de zaterdag tweede klasse A. Zaterdag stond de eerste derby op het programma, tegen OSV, dat mee wil doen om de bovenste plekken.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 2a

OSV begon sterk en maakte het de mannen van Purmersteijn moeilijk. Toch raakte Purmersteijn niet in paniek en voetbalde met goed positiespel onder de druk van OSV uit. De goed spelende Raffie Baal verschalkte de OSV-keeper op fraaie wijze en zorgde er voor dat de steeds beter in het spel komende Purmerendse withemden op voorsprong kwamen. De keeper van OSV hield zijn ploeg goed op de been met fraaie reddingen, anders had de score in de eerste helft zomaar verder op kunnen lopen.

De ploeg van trainer Ron van der Velde speelde het spel zaterdag fysiek en dat leidde ertoe dat OSV al in de eerste helft met 10 man kwam te staan vanwege een rode kaart. Het gaf Purmersteijn nog meer ruimte om de score uit te breiden.

In de tweede helft kwam de van een blessure herstelde Kevin Hijlkema in het veld voor de ongelukkige Niels Eijkenaar. Purmerstijn deed er alles aan om op jacht te gaan naar een grotere uitslag. De Purmerenders kregen een buitenkansje toen de OSV-doelman een spelers van Purmerstijn onderuit haalde in het strafschopgebied. Hijlkema eiste de bal op en schoot feilloos raak: 2-0.

Het verzet van OSV bleek hiermee gebroken en niet veel later was het de oplettende Robert-Jan Orij die de te ver voor zijn doel staande OSV-keeper in het vizier had. Op prachtige wijze schoot hij de bal vanaf de middenlijn over de goalie in het doel. Daarna gebeurde hetzelfde al voorafgaand aan de 2-0: de keeper haalde nogmaals een speler onderuit in het strafschopgebied en de scheidsrechter had geen andere keuze dan de bal weer op de stip te leggen. Het was dit maal Aram Bakr die de bal op de stip legde, maar de doelman plukte de bal prachtig uit de lucht en het bleef dus 3-0. Toch wist Purmersteijn uiteindelijk ook nog de 4-0 te maken, via Dick Bos.

Doordat de directe tegenstanders punten verspeelden, is het Purmersteijn dat nu aan kop gaat in de Za 2e klasse en volgende week op bezoek mag bij S.V. Zandvoort.

Opstelling Purmersteijn: Tim Elmers , Sonny Punt , Ricardo Stam, Dwaine Nijon ( Yorick van Arkel) , Jermaine Ristie ( Lorenzo Rijmers), Dick Bos, Niels Eijkenaar ( Kevin Hijlkema) , Robert-Jan Orij , Aram Bakr, Nick Maijenburg, Raffie Baal.

Tekst en foto: Jeroen Hijlkema