Purmersteijn (zaterdag) maakt geen goede beurt bij EVC

Zaterdag derdeklasser Purmersteijn heeft de laatste, maar ook belangrijke competitiewedstrijd, verloren van EVC. Door een 3-1 nederlaag in Edam is de ploeg van Lars Keppel de tweede plek kwijtgeraakt aan Wartburgia.

De Purmerenders hadden die eindklassering, en daarmee mogelijk twee thuiswedstrijden in de nacompetitie, volledig in eigen hand. Al snel was duidelijk dat EVC het seizoen goed wilde afsluiten. In de twintigste minuut resulteerde dit in een openingstreffer van Didier Karregat. Niet veel later werd het zelfs 2-0. Eric Tol begon vanaf zijn eigen helft aan een solo, werd geen strobreed in de weg gelegd en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied vernietigend uit.

Hierna kreeg Purmersteijn wat kansjes om wat terug te doen. Kevin Hijlkema schoot langs de verkeerde kant van de staander, een inzet van Ricardo Stam werd knap gepareerd en Jermaine Ristie zag zijn volley uit de kruising gehaald worden door keeper Roy Bakker. De aansluitingstreffer viel pas na de rust. Uit een penalty tekende aanvoerder Kevin Hijlkema voor de 2-1 en was er weer hoop op een beter resultaat.

Toch bleef EVC makkelijk op de been en was het te danken aan doelman Aron van Boesschoten dat hij met een paar knappe reddingen Purmersteijn behoedde voor een grotere achterstand. Bij de bezoekers ontbrak het heilige vuur en meerdere spelers zaten niet echt in de wedstrijd. Tot overmaat van ramp werd het in de negentigste minuut nog 3-1 door een late treffer van Ronald Schut.

Omdat Wartburgia met 2-0 van Castricum won, eindigden de Amsterdammers als tweede en Purmersteijn op de derde plek. De Purmerenders beginnen de nacompetitie volgende week met een uitwedstrijd tegen tweedeklasser Buitenveldert. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag derde klasse A.