Purmersteijn (zaterdag) overleeft moeilijke slotfase voor periodewinst

Direct na de promotie naar de derde klasse A heeft het zaterdagelftal van Purmersteijn ook op dat niveau een prijs gepakt. De ploeg van Lars Keppel verzekerde zich door een 4-3 zege op Reiger Boys van de eerste periodetitel. Dat het nog moeizaam ging, konden de Purmerenders zichzelf aanrekenen.

Vlak na rust leek er vrij weinig aan de hand. Met een hattrick zette Ricardo Stam – weliswaar geen zuivere omdat zijn derde treffer pas in de tweede helft viel – de thuisploeg op een overtuigende 3-0 voorsprong. Purmersteijn legde de zwaktes van Reiger Boys goed bloot, maar de bezoekers uit Heerhugowaard waren hier ook toe in staat. Bert Inecia deed vervolgens iets terug: 3-1.

“We konden er steeds moeilijker doorheen komen”, zag Keppel. Een kwartier voor tijd bracht Lorenzo Rijmers, na een fraaie individuele actie, de marge terug naar drie doelpunten, maar echt veilig was Purmersteijn niet. Veertig seconden na de 4-1 was het alweer 4-2 door Sam Beunder. Enkele minuten later bracht Inecia de spanning met zijn tweede van de middag helemaal terug in de wedstrijd.

Reiger Boys rook opeens bloed en Purmersteijn moest alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep trekken. Dat lukte de promovendus, waardoor het eerste feestje van dit seizoen gevierd kon worden. “Uiteraard hebben we een goed feestje gevierd. We beseffen ons dat dit een hele belangrijke prijs. Natuurlijk willen we meer, straks met die zogenaamde schaal staan, maar we hebben alvast iets. En over twee minuten is niemand meer met deze wedstrijd bezig.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.