Purmersteijn (zaterdag) ruikt tweede promotie op rij

Het zaterdagelftal van Purmersteijn heeft nog één zege nodig om zich tweedeklasser te mogen noemen. De ploeg van Lars Keppel klopte in de tweede ronde van de nacompetitie IJmuiden met 3-2. In de finale wacht volgende week mede-derdeklasser Pancratius.

Op eigen veld werden de Purmerenders vanaf het begin onder druk gezet door IJmuiden. Een paar keer kwamen ze goed weg, maar in de tiende minuut was doelman Aron van Boesschoten kansloos op een kopbal van Milan van Essen: 0-1. Enkele minuten later had de sluitpost het geluk dat een schot van Wesley Heeres via de lat overging en redde vlak daarna fraai op een schot van Raoul van den Berghe.

Na een halfuur kwam Purmersteijn iets beter in de wedstrijd. Nadat Rivelinio Groenert over schoot, was Roy Klop in de 38ste minuut met een strakke schuiver wel trefzeker. Toch had het weinig gescheeld of de thuisploeg was gaan rusten met een achterstand. Bij een counter keerde Van Boesschoten een inzet van Van den Berghe en kwam de rebound voor de voeten van Floyd Hille. Hij schoot voor de nog op de grond liggende keeper hoog over.

In de tweede helft waren de bezoekers, die in de eerste ronde Wartburgia uitschakelden, niet meer zo overheersend. Tien minuten na de rust nam Purmersteijn de leiding in handen. Klop kreeg een hoge bal in het strafschopgebied voor zijn voeten en wist daar wel raad mee: 2-1. Het antwoord van IJmuiden liet niet lang op zich wachten. Het aluminium bracht nog redding op een inzet van Van Essen, maar Van den Berghe was na een snelle tegenaanval wel trefzeker: 2-2.

Een kwartier voor tijd had de thuisploeg de voorsprong weer terug. Geheel vrij voor doelman Max Wester schoot Kevin Hijlkema subtiel de 3-2 binnen. Dat was ook gelijk de eindstand. Door een zwaarbevochten overwinning kan Purmersteijn de tweede promotie op rij ruiken. Dan moet er volgende week wel op neutraal terrein van Pancratius worden gewonnen.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.