Purmersteijn (zaterdag) vernedert PSZ met negentien doelpunten

Het record van de grootste competitiezege dit seizoen staat voorlopig op naam van het zaterdagelftal van Purmersteijn. De koploper van de derde klasse A liet werkelijk niets heel van hekkensluiter PSZ. De rode lantaarndrager moest liefst negentien treffers incasseren: 19-0.

Het scorebord in Purmerend gaat niet verder dan het cijfer negen en dat werd halverwege al bereikt. Het bal werd in de vijfde minuut geopend door clubtopscorer Ricardo Stam. Toch ging het hierna niet heel voortvarend en trainer Lars Keppel uitte daarover zijn ongenoegen. Het duurde tot de vijftiende minuut voor de 2-0 van Dick Bos. Nadat Bos, tweemaal Lorenzo Rijmers en Kevin Hijlkema enorme dotten van kansen hadden gemist, maakte Hijlkema er na een halfuur alsnog 3-0 van.

De 3-0 leek een bevrijdende werking te hebben, want hierna draaide de doelpuntenmachine op volle toeren. Binnen een tijdsbestek van vijftien minuten werd de score opgevoerd naar 9-0. Drie goals van Stam, eentje van Klop en Rijmers zorgden voor de ruime voorsprong bij rust. De tweede helft was een spel van kat en muis, met bij PSZ inmiddels veldspeler Danny Moerenhout onder de lat.

Keppel had inmiddels Jermaine Ristie in het veld gebracht en bovendien verdediger Klop vanwege de rustige middag naar voren gestuurd. Het had effect: Ristie scoorde er twee achter elkaar, Klop binnen negen minuten zelfs drie. PSZ kon hier niets tegenover stellen. In de laatste tien minuten bleef het een waar doelpuntenfestijn. Door treffers van Bos, Klop (twee) en Sonny Punt (twee) werd de eindstand bepaald op 19-0.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.