Home / Algemeen / Purmersteijn (zaterdag) voor rust al klaar met Kadoelen
Foto: Jeroen Hijlkema

Purmersteijn (zaterdag) voor rust al klaar met Kadoelen

Koploper Purmersteijn loopt in de zaterdag derde klasse A langzaam uit op de concurrentie. De ploeg van Lars Keppel kende weinig problemen met laagvlieger Kadoelen (4-1) en profiteerde hiermee optimaal van het puntverlies van de concurrentie. De Purmerenders hebben nu een voorsprong van drie punten.

Op eigen veld wilde Purmersteijn snel zaken doen en een gehavend Kadoelen, dat door verschillende afwezigen met een heel ander middenveld aantrad, niet in de wedstrijd laten komen. In de veertiende minuut nam de thuisploeg de leiding. Ricardo Stam werkte eenvoudig een voorzet van Lorenzo Rijmers binnen: 1-0. Een individuele actie van Jermain Ristie zorgde even later ook voor de 2-0.

Kadoelen wilde wel, maar kon voorin geen potten breken en was de bal snel kwijt. Daarentegen drukte Purmersteijn door om het duel voor de theepauze al te beslissen. Daarvoor werden de gastheren ook in het zadel geholpen door de Amsterdammers. Kevin Mand zag bij zijn terugspeelbal Ristie over het hoofd. Het schot van de buitenspeler werd knap gepakt door Kadoelen-doelman Mike Oudshoorn, die bij de rebound van Kevin Hijlkema alsnog geklopt werd. Nog voor de theepauze werd het zelfs 4-0. Dick Bos kreeg enorm veel ruimte om uit te halen en bij Kadoelen weten ze inmiddels ook dat je hem die ruimte niet moet geven.

Met een ruime voorsprong op zak nam Purmersteijn, dat midweeks ook in de beker in actie kwam (6-0 zege op Reiger Boys), gas terug. Kadoelen probeerde de eer te redden en slaagde hier ook in. Mitch van Ankeren schoot een penalty, nadat hij zelf werd aangetikt in het strafschopgebied, binnen om voor de 4-1 eindstand te zorgen.

De Purmerenders profiteerden optimaal van het gelijkspel van HBOK (1-1 tegen EVC) en bij Reiger Boys – Wartburgia. Daardoor is de promovendus iets verder uitgelopen en is FC Castricum, op drie punten achterstand, de nieuwe achtervolger. Kadoelen moet genoegen nemen met een rol in het rechterrijtje. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto: Jeroen Hijlkema