Home / Algemeen / Purmersteijn ziet Stefan van Wonderen terugkeren naar ZOB

Purmersteijn ziet Stefan van Wonderen terugkeren naar ZOB

Na drie jaar bij Purmersteijn draagt Stefan van Wonderen volgend seizoen weer het shirt van zaterdag tweedeklasser ZOB. De 24-jarige aanvaller komt in de zondag Hoofdklasse niet meer aan spelen toe en kiest nu wel voor een terugkeer.

Vorig jaar probeerden zijn vrienden hem ook al terug te halen naar Zuidoostbeemster. Van Wonderen besloot toch in Purmerend te blijven omdat hij niet te snel wilde opgeven. “Mijn eerste jaar was hartstikke mooi. We werden kampioen, wonnen de beker en ik heb ook veel gespeeld. Het eerste seizoen in de Hoofdklasse begon prima, maar na de winterstop ging de voorkeur uit naar andere jongens. Dan kom je weinig aan de bak en gaat het plezier achteruit, zeker wanneer je verre ritjes naar Be Quick 1887 of Silvolde maakt en vervolgens niet speelt.”

Dit seizoen komt Van Wonderen helemaal niet in de plannen van trainer Martin van Ophuizen voor. “Ik heb geen basisplek meer gekregen. Nog een jaar in deze rol zag ik niet zitten, dus is gezamenlijk besloten uit elkaar te gaan”, zegt de buitenspeler. Het vergemakkelijkte voor hem de keuze om terug naar ZOB te gaan. “Ik heb altijd contact gehouden met de jongens en kwam de laatste tijd iets vaker kijken dan normaal. Bovendien ken ik de club goed en heb ik er niet over getwijfeld. Hopelijk promoveren ze, dan is de stap terug niet heel groot.”

De aanvaller is naar eigen zeggen ‘volwassener’ geworden bij Purmersteijn. Ook bij zijn oude club is er de afgelopen jaren veel veranderd. Van het countervoetbal waarin Van Wonderen excelleerde met 23 doelpunten in zijn laatste jaar, is ZOB nu meer aan het aanvallen. “En ze spelen nu echt voor de prijzen, terwijl we toen een middenmoter waren. Ik hoop dat ik daar goed tot mijn recht kan komen.”

Foto’s José Mol

Send this to a friend