Quincy Uljee (Blauw-Wit Beursbengels) houdt vertrouwen: “Dat gevoel heerst bij iedereen”

Na de degradatie met Amstelveen Heemraad koos Quincy Uljee voor Blauw-Wit Beursbengels om toch in de zaterdag tweede klasse A actief te blijven. Nu dreigt opnieuw de nacompetitie om het vege lijf te redden. Toch blijft de verdediger vol goede moed dat de Amsterdammers zich rechtstreeks veilig spelen.

Het spookt weleens door zijn hoofd dat hij mogelijk voor het tweede jaar op rij zou kunnen degraderen. Daarom wil Uljee er alles aan doen om dat niet nog een keer te laten gebeuren. Hoewel Blauw-Wit Beursbengels al bijna drie maanden zonder zege is, houdt hij vertrouwen in een goede afloop. Voor de volle honderd procent. “We moeten de laatste wedstrijden alles geven. Als ik er niet honderd procent achter zou staan, wordt het lastig. Het begint met je mindset.”

Er zijn weinig paralellen te trekken met vorig seizoen in Amstelveen. Op basis van de kwaliteiten van de selectie staat Blauw-Wit Beursbengels voor hun gevoel te laag – maar de stand op de ranglijst liegt nooit – en is het volgens Uljee meer een team. “Ik denk ook dat het bij veel jongens in de koppies speelt dat je absoluut niet wil degraderen. Dat gevoel heerst bij iedereen. We proberen elkaar op te peppen, bepaalde spelers staan op om de rest extra te motiveren en de trainingsopkomst is de laatste weken beter. Dat geeft vertrouwen.”

Toch zitten de Amsterdammers nog altijd in een slechte flow. Uit de laatste acht wedstrijden werden maar vier punten behaald en inmiddels staat Blauw-Wit Beursbengels alleen op basis van een beter doelsaldo boven de nacompetitiestreep. “We hebben het een aantal wedstrijden laten liggen en vergeten af en toe de trekker over te halen. Kwaliteit hebben we zeker, een hoop zelfs, alleen lukt het ons niet om te scoren. Als we er een vinger op hadden kunnen leggen, hadden we er iets aan kunnen doen. Ik denk dat het voornamelijk pech is.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)