Piris weer trefzeker

Quint Piris neemt met hattrick afscheid van RODA’23

In zijn (voorlopig) laatste wedstrijd in het shirt van RODA’23 heeft Quint Piris de hoofdrol opgeëist. De twintigjarige spits nam met een hattrick tegen PVCV afscheid van de zondag tweedeklasser, die op de slotdag eenvoudig won van de laagvlieger: 5-0.

Piris, één van de drie finalisten voor de award Talent van het Jaar, had in Bovenkerk niet lang nodig om op stoom te raken. Binnen zes minuten was de clubtopscorer al trefzeker. De 1-0 was ook gelijk de ruststand in een wedstrijd waarin verder niets op het spel stond. RODA’23 was al zeker van de vijfde plek op de ranglijst en PVCV bereidde zich voor op de nacompetitie om via die weg handhaving veilig te stellen.

In de tweede helft liep de thuisploeg over de bezoekers uit Vleuten heen. Uit een snelle aanval tekende Piris voor de 2-0, PVCV hielp een handje mee met een eigen doelpunt en twaalf minuten voor tijd voltooide Piris zijn hattrick. Daarmee kwam zijn teller op 23 competitiegoals en kan hij met een goed gevoel naar zijn nieuwe club Legmeervogels. Uiteindelijk bepaalde Rinaigel Ogenio, dit seizoen ook goed voor elf doelpunten, de eindstand op 5-0.

Door de simpele zege hebben de Bovenkerkers het seizoen als promovendus op een keurige manier afgesloten. RODA’23 behaalde 43 punten, iets wat trainer Bnar Toofeek vorige week al een “topprestatie” noemde. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag tweede klasse B.