Quint Piris (RODA’23) vergroot zorgen van FC Abcoude

Voor FC Abcoude wordt het een hels karwei om in de laatste weken directe degradatie uit de zondag tweede klasse B te voorkomen. De ploeg van Petar Djenic heeft sinds vorige week de rode lantaarn in handen, leed tegen RODA’23 (3-0) de zevende nederlaag op rij en zag de concurrentie verder uitlopen.

Het verschil tussen beide teams – de nummers vijf en veertien van de ranglijst – in een notendop: Quint Piris. Met de spits heeft RODA’23 een garantie op doelpunten in huis en dat is precies waar het FC Abcoude aan ontbeert. Zo gingen Dion Linger en Nils Baltissen samen op doelman Jordy Bungener (verving de geblesseerde Reno van der Meer) af en kregen zij de bal niet tussen maar tegen één van de twee palen. “Het is onbegrijpelijk dat je de bal er vanaf een meter niet inkrijgt. Dat is ons probleem dit seizoen, we scoren heel moeilijk”, verzuchtte Abcoude-trainer Petar Djenic.

Bij de thuisploeg is zo’n kans met Piris bijna een zekerheidje op een treffer. Door een subtiele pass van Sven van Beek verscheen de clubtopscorer na een halfuur vrij voor doelman Emre Bolle en wist daar wel raad mee: 1-0. Tien minuten na de rust maakte hij alweer zijn achttiende goal van het seizoen. Ondanks vlagsignaal van de grensrechter mocht Piris op Bolle afgaan, hem uitspelen en de 2-0 in het lege doel tikken.

RODA’23-trainer Bnar Toofeek sprak vol lof over de spits. De twee kennen elkaar al uit de Onder-19, maar omdat Toofeek weet dat er nóg meer inzit, blijft hij kritisch. “Ik geniet elk jaar van hem. Ik hou van Quint. Maar hij heeft nog één stap te gaan, om echt alle kansen die hij krijgt te killen. Als hij dat voor elkaar krijgt, zal ik hem voor de rest van zijn leven Killer Quint noemen.”

Piris had even na de 2-0 zelfs een uitgelezen mogelijkheid op zijn hattrick, maar wilde de treffer aan de meegelopen Martijn Guitink gunnen. Dat bleek een verkeerde keuze omdat de Abcouder defensie dat net op tijd kon voorkomen. Ook voorkwam Bolle daarna met een fraaie redding een derde treffer. Dat bleek uitstel van executie. Na die redding belandde de bal voor de voeten van Tex Koster en hij bracht de 3-0 eindstand op het scorebord.

Ondertussen hadden sommige spelers van FC Abcoude het al min of meer opgegeven. Er werd geen stapje extra gezet om een achterstand weg te poetsen, de koppies gingen naar beneden en een enkeling lijkt met zijn hoofd al bij de derde klasse of een andere club te zitten. Djenic probeert alles scherp te houden, zolang het ontlopen van directe degradatie nog tot de mogelijkheden behoort. “Met een beetje geluk kunnen we erin blijven. Als trainer moet je blijven geloven en tot het laatste moment er alles aan doen. Veel meer kan je niet doen, want de spelers moeten het uitvoeren.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)