Raaijen keert terug uit Amerika: “Prachtige kans bij De Dijk”

Yvette Raaijen keert terug uit Amerika, waar zij de afgelopen drie seizoenen voor de Tusculum University uitkwam. De voetbalster vervolgt haar carrière bij het nieuwe vrouwenteam van ASV De Dijk.  “Ik ben blij dat de vereniging mij deze prachtige kans geeft”, reageert Raaijen.

De speelster studeerde de afgelopen drie jaar aan de Amerikaanse universiteit, terwijl ze ook nog voetbal speelde. In maart moest ze echter halsoverkop naar Nederland, waardoor ze geen afscheid kon nemen van haar teamgenoten. “Eigenlijk moet ik nog een jaar terug gaan, maar door het coronavirus gaat dit niet meer door. Daarom ga ik m’n studie het komende half jaar online afronden”, legt ze uit. Op voetbalgebied leerde Raaijen een hoop nieuwe aspecten bij. “Het is in Amerika gewoon veel fysieker. Waar het in Nederland vooral op tactisch gebied hard werken is, willen ze in Amerika snel de bal naar voren hebben om te scoren. Daarmee ben ik een stuk meer fysiek geworden dan drie jaar geleden. Het was absoluut erg wennen, want we moesten tijdens de trainingen vooral veel op conditie trainen. Natuurlijk zijn we in Nederland ook met conditie bezig, maar dan is het toch vaak nog met de bal. In Amerika niet.”

Dit seizoen sluit Raaijen dus aan bij De Dijk, een club die ze nog goed kent uit haar jeugd. “Ik ben als een klein meisje van vijf ooit begonnen bij de club, dus het leek mij leuk om daar terug te keren. Vervolgens kwam ik Lando (Sandaal Bruma, red.) tegen die tegen mij zei dat ik altijd mocht meetrainen. Nadat ik dat een aantal keer deed, heb ik ‘ja’ gezegd tegen de club.” Raaijen kreeg namelijk bij De Dijk weer het oude clubgevoel terug. “Ik ken persoonlijk nog heel wat mensen bij de club. Ook mijn vader en broer hebben daar gespeeld, dus wat dat betreft is de familie wel bekend daar. Daarnaast ken ik al een aantal teamgenoten van vroeger die goed kunnen voetballen. Al kunnen de andere speelsters in ons team dat eveneens. Het is een goede mix tussen jong en oud. Komend seizoen hoop ik dat we vooral plezier uitstralen, want dat is het allerbelangrijkste.”

Raaijen heeft voor komend jaar enkele ambitieuze doelstellingen die ze hoopt te verwezenlijken. “Het liefst wil ik met De Dijk promoveren naar een hogere klasse, om daarna weer hogerop te kunnen”, stelt Raaijen, die in 2021 overigens nog kort terugkeert naar Amerika. “Volgend jaar ga ik nog voor een half jaar naar Amerika om mijn laatste voetbaljaar daar te voetballen. Het seizoen loopt daar van augustus tot en met begin december. Daarna keer ik terug naar Nederland.”

Tekst: Jordi Smit

Kirsten Steengraver hoopt op promotie met De Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)