Home / Algemeen / Radjin de Haan (Amstelveen): “Ik trek dit niet meer”

Radjin de Haan (Amstelveen): “Ik trek dit niet meer”

“Als je je ergens aan gaat irriteren, kan je beter stoppen.” Met die woorden sloot Radjin de Haan zijn afscheidsinterview als trainer van Amstelveen Heemraad af. De oefenmeester zat afgelopen weekend tegen AMVJ (2-2) voor het laatst op de bank en wordt bij de zaterdag tweedeklasser opgevolgd door Laurens ten Heuvel.

De aankondiging kwam voor velen als donderslag bij heldere hemel. De Haan kondigde zijn vertrek aan en een opvolger stond direct paraat. Vorige week had hij voor het laatst de leiding op de trainingen en tijdens de Amstelveense derby tegen AMVJ. “Het was niet de meest ideale trainingsweek”, zegt De Haan. “Natuurlijk is het rumoerig als er een wisseling komt. Je krijgt vragen, de jongens gaan ook onderling praten. Maar trainers komen en trainers gaan, over drie weken is alles weer normaal. We hebben een aardig ploegje en als het eenmaal gaat lopen gaan ze echt wel voldoende punten pakken.”

De oefenmeester is druk bezig met het begeleiden van jeugdspelers en moet daardoor zijn zaterdagen vrijhouden om daarbij aanwezig te zijn. Al moet hij eerlijk bekennen dat hij er ook een beetje klaar mee is. “De belangrijkste reden voor mij om op te stoppen is dat ik het al weken eigenlijk niet meer kan combineren met mijn andere werkzaamheden. Ik heb al ruime tijd geleden aan het bestuur aangeven dat ze op zoek moeten naar iemand anders. Daarom is de komst van de nieuwe trainer en mijn aankondiging te vertrekken ook gelijkertijd gekomen.”

Het vertrek van De Haan heeft dus niets te maken met de tegenvallende prestaties aangezien hij zijn keuze al vroeg in het seizoen aan het bestuur kenbaar heeft gemaakt. De Haan zal zich dus voorlopig richten op het begeleiden van jonge spelers. Of hij nog terugkeert als trainer laat hij voorlopig in het midden. “Dit jaar ga ik sowieso niets meer doen, daarna zie ik het wel.”

De Haan was bijna drie jaar actief in Amstelveen. Hij degradeerde uit de tweede klasse, promoveerde het jaar daarop weer en eindigde vorig seizoen op de zesde plaats in de tweede klasse B. Momenteel staat de club elfde in de tweede klasse A.

Foto: Hans van Beek