Radjin de Haan gaat oude club Geel Wit helpen

Radjin de Haan staat vanaf komend seizoen weer op het veld. De 47-jarige oefenmeester, die twee maanden geleden plots opstapte bij Amstelveen Heemraad, gaat aan de slag bij de club waar hij eerder speelde: zondag vijfdeklasser Geel Wit.

Voor de buitenwereld is het misschien verrassend. Voor hemzelf een stuk minder. “Ik heb nog gevoetbald met een aantal mensen bij de club. Zij hebben mij ermee verrast en vroegen of ik het leuk zou vinden hier langzaam een beetje af te bouwen. Als je oude vrienden kan helpen, doe je dat. Ik weet waar ik aan begin, dat het vijfde klasse is. Maar dat geeft niet. Ik ben nergens te groot of te klein voor.”

Hij koos er bewust voor te vertrekken bij Amstelveen omdat de zaterdag niet te combineren was met overige werkzaamheden. Ook verre uitwedstrijden zag De Haan niet meer zitten. Een groot voordeel: zijn nieuwe club is op twee minuten rijden van zijn huis. “Het is een club met een bepaald plafond. De derde klasse is hun top. Ze zouden graag in de vierde klasse spelen, daar wil ik ze bij helpen. Het is een clubje met vierhonderd jeugdleden. Natuurlijk hoort prestatie erbij, maar ze willen dat ik ook een beetje meehelp een basis te leggen voor een goede organisatie.”

Het belangrijkste voor De Haan is dat het bij Geel Wit, momenteel de nummer twee van de vijfde klasse C, echt ‘leuk’ is. “Een gezellig clubje, ook na afloop. Ik heb bewust voor een beetje rust gekozen. Daarom heb ik ook duidelijke afspraken gemaakt. Mijn tijd is beperkt, ik kan niet zoals bij Amstelveen meerdere werkzaamheden verrichten. Bovendien heb ik momenteel niet meer de drive om nog de top van de amateurs te halen. Dat heb ik allemaal wel gezien. Het is leuk om nu iets te doen bij de club waar je bent begonnen.”

Foto Geel Wit/Voetbal in Haarlem

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)