Rainer Sion (Blauw-Wit Beursbengels) zoekt ‘gevoel dat je niet meer te stoppen bent’

Blauw-Wit Beursbengels presteert tot nu toe wisselvallig in de zaterdag tweede klasse A. De vier behaalde zeges waren ook allemaal niet heel overtuigend. Middenvelder Rainer Sion probeert de wisselvalligheid te verklaren. “Je moet wel met de juiste instelling beginnen.”

Volgens Sion zijn er meerdere aspecten die bijdragen aan de wisselvallige prestaties van de Amsterdammers, toch bestempeld als één van de kampioenskandidaten. “We hebben bijvoorbeeld nog geen enkele wedstrijd in de samenstelling gespeeld die de trainers (Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent, red.) voor ogen hebben”, zegt de 33-jarige routinier. Zo was aanvoerder Tommy Janssen lang geblesseerd en ontbrak verdediger Henkie Hasselbaink de eerste vijf wedstrijden door een schorsing die hij uit vorig seizoen heeft meegenomen.

Na twee zeges op rij verloor Blauw-Wit Beursbengels er ook twee achter elkaar, van koploper Monnickendam (2-3) en het tot op dat moment puntloze DVVA (3-0). “Dat heeft niets te maken met dat DVVA beter is dan wij, maar die hadden op dat moment een betere instelling. Dat is wel iets waar wij naar moeten kijken”, zegt Sion, die nog steeds de ambitie heeft om dit seizoen te promoveren. “Maar dan moet je wel met de juiste instelling aan wedstrijden beginnen, ook tegen ploegen die onderin staan.”

Sion is ook niet helemaal tevreden over zijn eigen spel. “Ik ben nog niet helemaal fit en heb ook niet de vorm van vorig seizoen.” Zo begint ook zijn leeftijd (33) steeds meer een rol te spelen. “Ons team bestaat uit wat oudere jongens. Je merkt dat de pijntjes toch sneller gaan opspelen. Ook bij mij duurt het wat langer voordat ik echt fit ben.” Toch blijft Sion optimistisch over de verdere verloop van het seizoen. “We moeten een paar keer achter elkaar winnen, waardoor het in de kopjes weer goed zit bij iedereen. Ook wat betreft fitheid en het gevoel dat je niet meer te stoppen bent.”

Tekst: Pablo Koch
Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)