Home / Algemeen / Ralph Jurka (Sporting Martinus) maakt overstap naar Ajax

Ralph Jurka (Sporting Martinus) maakt overstap naar Ajax

Ralph Jurka laat zondag derdeklasser Sporting Martinus na twee seizoenen achter zich. De 23-jarige aanvaller sluit zich komende zomer aan bij Hoofdklasser Ajax, waar hij zal beginnen in het tweede elftal.

“Als je deze kans krijgt, moet je ‘m pakken”, zegt Jurka. Direct na een proeftraining werd maandagavond zijn overgang rondgemaakt. “Het is een mooie kans om hogerop te komen. Alles eromheen is goed geregeld, zoals het vervoer naar de wedstrijden en de kleding. Dat sprak mij allemaal aan. Ajax is een grote stap vooruit en dat zal flink aanpoten worden. Met de training merkte ik al dat het tempo veel hoger ligt, maar ik zie wel waar het schip strandt. Deze uitdaging grijp ik met beide handen aan.”

De spits kwam twee jaar geleden over van vierdeklasser NFC nadat Martinus net gepromoveerd was. Jurka beleefde een mooie periode op Sportpark Overburg, waarvan hij vooral de derby tegen RODA’23 gaat missen. In de laatste kraker zorgde hij nog voor de winnende treffer. “Die wedstrijden waren te gek. Het is één van de grootste wedstrijden die je hier kan spelen en als je wint, breekt er een feest uit. Ik vind het jammer dat ik de club ga verlaten. Ik heb hier een mooie tijd gehad en veel doelpunten gemaakt.”

Momenteel staan de Amstelveners op de vierde plek in de zondag derde klasse C. Jurka hoopt het af te kunnen sluiten met een periodetitel en een plek in de nacompetitie, zoals vorig seizoen. “We zijn nog volop in de race. In de derde periode hebben wij een relatief goed programma. Iedereen kan in deze competitie van elkaar winnen. Wij hebben de meeste ploegen bovenin al gehad, dus het is haalbaar.”

Verslag Roy Baltus
Foto: Alex van Elven

Send this to a friend