Rampzalige middag Purmersteijn, ploeg grijpt overal naast

Wat een fantastische middag had kunnen worden voor Purmersteijn, is uitgelopen op een enorme anti-climax. De Purmerenders waren nog altijd in de race voor de titel.

Zelf moesten ze dan winnen bij SJC, terwijl het hopen was op een nederlaag van koploper Hoogeveen tegen nummer 3 RKAVV.
Mocht de titel niet lukken, dan was een periodetitel nog een mogelijkheid.

Purmersteijn stond aan de leiding in de derde periode en zou zich via die weg kunnen plaatsen naar de nacompetitie. Maar het ging helemaal mis: Purmersteijn verloor met 2-1, waardoor het sowieso de titel al niet meer kon pakken. Daarnaast zag het Be Quick beslag leggen op de derde periodetitel. Tot overmaat van ramp maakte RKAVV in de laatste minuut de winnende goal, waardoor RKAVV tweede is geworden en de periodetitel van kampioen Hoogeveen overneemt. Na een fantastisch seizoen staat Purmersteijn dus met lege handen.

De wedstrijd tegen SJC verliep stroef voor de Purmerenders. Vanaf het begin waren de bezoekers de bovenliggende partij, maar het lukte nauwelijks om tot kansen te komen. Die ontstonden eigenlijk pas na een klein half uur. Een goede voorzet van Thomas Schaap kon door Mircle Elstak net niet binnen worden gekopt. Even later eindigde een vrije trap van Rowan Meijer in de handen van de Noordwijkse doelman. Ook Schaap kreeg nog een schietkans, maar zag zijn inzet overgetikt worden. De grootste kans was voor Elstak, die een op een met de doelman de bal niet onder controle kreeg. Hoewel Purmersteijn het net niet wist te vinden, leek er weinig aan de hand SJC was nauwelijks van de eigen helft af geweest.

Maar in de tweede helft was het anders en met een uur op de klok zette Martijn van Trigt de thuisploeg op voorsprong. Tien minuten later maakte hij van afstand ook de 2-0 nadat Meijer de bal inleveren op het middenveld. Purmersteijn wist toen al dat de titel een gelopen race was, maar hoopte wellicht nog op een puntje. In de laatste minuut ging de bal op de stip na hands en maakte Schaap de 2-1, maar er was niet genoeg tijd meer voor Purmersteijn om verder nog iets te doen.

Bekijk hier de foto’s van het duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)