Home / Algemeen / Randill Verwey pakt in slotfase punt voor Zeeburgia tegen EDO

Randill Verwey pakt in slotfase punt voor Zeeburgia tegen EDO

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia op de valreep een punt weten over te houden aan het treffen met EDO. De ploeg van Reda Achkari kwam tot tweemaal toe op achterstand, maar zag Randill Verwey met een knappe goal vlak voor tijd de stand alsnog gelijk trekken (2-2).

Na een onrustige openingsfase waarbij het spel op en neer golfde was het met de eerste kans van de wedstrijd meteen raak. Een schot van Romario Aroma eindigde in eerste instantie nog op de paal, waarna oud-JOS/Watergraafsmeer speler Xavier Netteb in de rebound de bal wel achter doelman Jeremy Vrede wist te krijgen.

Lang konden de bezoekers uit Haarlem echter niet van de voorsprong genieten. Na een overtreding van Daan Siegerist op Emanuel Davies kon scheidsrechter Weltevreden niet anders dan de bal op de stip leggen, waarna Gregory Schaken vanaf elf meter de stand weer gelijk trok. (1-1).

Na de gelijkmaker ging Zeeburgia erg slordig voetballen en waren het fouten van de thuisploeg die ervoor zorgde dat EDO een aantal enorme kansen kreeg om wederom op voorsprong te komen. Elroy Tuur miste oog in oog met Vrede en ook spits Guus Rijs wist tot tweemaal toe niet te profiteren van een fout in de achterhoede.

Ook in de tweede helft speelde beide ploegen erg rommelig, maar was het EDO dat in eerste instantie de beste kansen kreeg en in de 53e minuut op voorsprong wist te komen. Guus Rijs wist de bal in het strafschopgebied te controleren en schoot de bal vervolgens tegendraads in de goal (1-2).

Pas in de slotfase brandde de wedstrijd helemaal los. Zeeburgia ging drukken, nam meer risico en dat resulteerde uiteindelijk in een aantal goede kansen voor de ploeg van Reda Achkari. In tien minuten tijd kregen zowel Davies (kopbal) als Schaken (schot) een goede kans op de gelijkmaker waarna EDO-doelman Barry van den Brink tot tweemaal toe gestrekt moest na schoten van Schaib Echahbouni en Gilbert Oord.

Vier minuten voor tijd was er dan toch de bevrijdende treffer voor Zeeburgia. Na een diepe bal wist Randill Verwey de bal op fantastische wijze te controleren om de bal vervolgens fenomenaal achter van den Brink te schieten.

Wat daarna volgde was een knotsgekke slotfase waarin beide ploegen de mogelijkheid kregen om met de zege aan de haal te gaan. Namens Zeeburgia waren invallers Abdelwahid Akoub en Sohaib Echahbouni nog dichtbij de winnende treffer terwijl aan de andere kant van het veld Vrede zijn ploeg op de been wist te houden door tot tweemaal toe uit een een-op-een situatie met Romario Aroma als winnaar uit de bus kwam.

Bekijk hier de stand, overige uitslagen en het programma in de zondag eerste klasse A

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)