Raymon Lagerburg (SDZ): “Het zou lekker zijn om RODA’23 een tikkie te geven”

SDZ en RODA’23 staan komend weekend tegenover elkaar in de absolute topper in de zondag derde klasse C. In het duel tussen de nummers één en twee kan SDZ zich al tot Herbstmeister kronen. Het is bovendien een kans om revanche te nemen op de bekeruitschakeling een maand geleden (2-1 in Bovenkerk, red.).

“In de beker hebben wij niet met het basiselftal gespeeld en hadden wij in de eerste helft met vier doelpunten verschil voor moeten staan”, countert aanvoerder Raymon Lagerburg direct. RODA’23 is een ploeg met veel voetballende kwaliteiten. Er staat een goede organisatie bij hun. Dus wanneer je niet scoort dan, kost het je de kop.”

Aankomende topper is een stuk belangrijker, met het oog op de strijd om het kampioenschap. Bij winst loopt SDZ uit tot vijf punten. “Het zou lekker zijn om RODA’23 een tikkie te geven. Ik denk dat wij voldoende kwaliteiten hebben om ze te verslaan. Wij spelen thuis en ik heb gehoord dat het volle bak gaat worden. Wij zullen er dus vol voor moeten gaan.”

De 28-jarige aanvallende middenvelder is nieuw bij de promovendus. Lagerburg kwam over van Loosdrecht en heeft een verleden bij Ajax en Beursbengels. “SDZ is een warme club met een vaste supportersgroep. Voor mij was het een optimale match, ook omdat de club zo snel mogelijk omhoog wil kijken. Wegens het reizen ben ik vertrokken bij Loosdrecht. Ik woon in Amsterdam en werk in Alkmaar, dus het was niet ideaal. De trainer (Kai Meeuwsse, red.) kende ik al, zo is het balletje gaan rollen.”

Lagerburg moet zijn ploeg als aanvoerder op sleeptouw zien te nemen. Voor hem was het een eer om als nieuweling tot aanvoerder benoemd te worden. “Ik word gewaardeerd door de groep. Iedereen kan bij ons wel wat roepen, omdat wij een goede mix van jong en oud hebben. Ik ben één van de ouderen en probeer de jongeren dingen mee te geven. Ze kunnen bijvoorbeeld moeilijk omgaan met tegenslagen. Soms neem ik hen apart om erover te praten.’’

De wedstrijd tussen SDZ en RODA’23 is onze Wedstrijd van de Week. Een samenvatting en reacties van het duel zijn aanstaande maandag te zien op onze website.

Verslag Roy Baltus
Foto John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)