Raymond Baten verlaat De Dijk voor ‘mooie uitdaging’ bij Quick Boys

Raymond Baten verlaat tweededivisionist De Dijk na één seizoen. De 29-jarige middenvelder vervolgt zijn loopbaan in de Bollenstreek en bereikte woensdagavond een akkoord met derdedivisionist Quick Boys.

“Quick Boys is een prachtige club met een fantastische aanhang. Als een club als Quick Boys interesse heeft, ga je daar wel even over nadenken. Het was altijd al een club waar ik graag zou willen voetballen en ik zie er een mooie uitdaging in”, zegt Baten. “Zij hebben mij in een vroeg stadium benaderd, maar ik wilde er de tijd voor nemen. Ik had voor mezelf besloten niet zomaar met iedereen te gaan praten. Het is niet dat ik per se weg wil bij De Dijk, maar er kwam een club op mijn pad waar ik graag naartoe ga.”

De 21-voudig international van Aruba kwam afgelopen zomer over van Quick. “Helaas komt er over een paar maanden een einde aan. Ik kwam uit de Hoofdklasse en in het begin moest ik mij een beetje aanpassen. Dat is inmiddels redelijk gelukt. Ik heb hier een goede tijd gehad, veel nieuwe vrienden gemaakt en nieuwe mensen leren kennen. Het zou mooi zijn als wij ons dit seizoen kunnen handhaven in de Tweede Divisie. Daar probeer ik mijn steentje aan bij te dragen. Met onze kwaliteiten moet het zeker lukken.”

Quick Boys staat momenteel op de derde plek in de Derde Divisie. Met zijn nieuwe club wil Baten een stap omhoog maken. “Het is altijd de doelstelling van Quick Boys om mee te doen voor de bovenste plaatsen. Het maakt niet uit in welke klasse ze spelen: Derde of Tweede Divisie. Misschien kunnen ze dit seizoen al promoveren. Het lijkt mij mooi daar een kampioenschap mee te maken, want dan barst er een groot feest uit.”

Verslag Roy Baltus
Foto Quick Boys

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)